zeeland-mick-vujovic-nieuwdorp-walcheren

Mick Vujovic promoveerde vorig seizoen met Walcheren naar de tweede klasse, terwijl zijn nieuwe ploeg Nieuwdorp de omgekeerde weg bewandelde en juist degradeerde naar de derde klasse. De 46-jarige oefenmeester is daardoor opnieuw actief in de voor hem bekende klasse, maar spijt van zijn keuze heeft hij niet.

Vorig seizoen was een bijzonder jaar voor Vujovic. Een groot deel van het jaar zat hij zonder club, totdat bij Walcheren Kevin Hollander ontslagen werd en hem gevraagd werd het over te nemen. “Daar twijfelde ik niet lang over, dat wilde ik graag voor ze doen.” Dat gebeurde dus ook en pakte voor de club en hemzelf fantastisch uit. De Walcherse formatie promoveerde via de nacompetitie, maar Vujovic wist tegelijkertijd ook dat het sprookje bij Walcheren op zou houden. “Toen ik in gesprek ging met Nieuwdorp zat ik zonder club en wist ik natuurlijk niet dat ik het over ging nemen bij Walcheren. Het was fantastisch geweest om met die jongens de tweede klasse in te gaan, maar dit is ook goed. Ik heb het heel erg naar mijn zin bij Nieuwdorp.”

DOELPUNTEN
De docent Aardrijkskunde geniet van de gezelligheid bij zijn nieuwe club en vooralsnog komt hij niets tekort. “Het is een leuke vereniging en er wordt goed voor mij gezorgd. In het begin moet je aan elkaar wennen, de speelwijze is iets anders.” Die speelwijze zal komend seizoen inderdaad iets anders zijn dan normaal. De ploeg speelt zoals gezegd een klasse lager en zal dus vaker dan voorheen het spel moeten maken, toch weet Vujovic dat direct terug promoveren geen uitgemaakte zaak is. “Luctor is wat mij betreft titelfavoriet. We zouden voor een verrassing kunnen zorgen, maar dan moet alles meezitten. Ik heb stiekem al naar het programma voor de derde periode gekeken, misschien dat we die kunnen pakken.” Desondanks wil hij vooral realistisch zijn en moet Nieuwdorp wat hem betreft een stabiele derdeklasser zijn. Hij mikt op de top vijf, maar daarnaast is er nog één ding wat hij de mensen kan beloven. “De mensen kunnen doelpunten verwachten! Vooral voor, maar ongetwijfeld ook tegen. Maar er gaat veel gescoord worden.”

PUZZELSTUKJES
De club beschikt op dit moment over weinig jeugd, waardoor er vooral gekeken wordt naar het tweede elftal. Met Huib Meerman heeft dat elftal een trainer die Vujovic bij staat in het ontwikkelen van die jongens, maar voor de hoofdtrainer blijft het nog eventjes puzzelen naar de juiste opstelling. “Ik heb Teun Rentmeester op het middenveld gezet, nu moeten we het achterin op orde krijgen zodat we minder goals tegen gaan krijgen.” Achterin moet er dus nog naar de juiste puzzelstukjes gezocht worden, voorin heeft Nieuwdorp veel goals, maar vooral het middenveld doet Vujovic watertanden. “Met Van As, Joosse en Rentmeester heb je een middenveld waar veel tweedeklassers jaloers op zijn.” Na de promotie met Walcheren zat hij al snel met zijn hoofd bij dit seizoen, dat kwam naar eigen zeggen goed uit. “Dat hielp om mijn gedachten te verzetten. Uiteindelijk is het wat het is, nu zit ik hier en dit is ook een heel mooie club.” Op dit moment zit hij dus op zijn plek bij Nieuwdorp, maar in de toekomst sluit hij een terugkeer bij Walcheren zeker niet uit. “Ik heb in heel mijn leven nog nooit iets aan planning gedaan, dus je weet het nooit. Het is mooi om in andere keukens te kijken en we gaan er echt een mooi seizoen van maken!”

Meer informatie over de club klik hier: Nieuwdorp