SJC zet opmars voort

0
80

Even haperde in de laatste weken van 2019 de motor. Maar na de terugkeer van het trainingskamp in Portugal werd een opgaande lijn ingezet. De ploeg van Florian Wolf bleef in 2020, ondanks het ongelukkige gelijke spel van vorige week, fier overeind. De regelmatige overwinning van deze week op het laaggeplaatste Alcides zorgde ervoor dat de zwartwitten inmiddels de 4 e plaats hebben bereikt.

Barre omstandigheden met striemende regen en de aanhoudende februari stormen maakte dat het aantal toeschouwers maar beperkt bleef. SJC trad aan zonder de steunpilaren Timo Ruigrok en Jordy Groot. Voor hen in de plaats kwamen Puck Postma en Wesley Haasnoot. Victor Schipholt, Chris Hoogervorst en Sven Wesselink waren deze keer wisselspelers. Die vanuit de beschermende dugout moesten toezien dat de weersomstandigheden een even zware, zo niet zwaardere tegenstander bleken te zijn dan de hardwerkende ploeg uit Meppel. Waarin ook voormalig profvoetballer Joey van den Berg geen kans zag zich opvallend te onderscheiden.

SJC liet zien dat het wilde aanvallen en al heel snel was er de eerste corner. Maar het gericht plaatsen vanuit de spelhervattingen bleek deze middag mede door de storm, haast onmogelijk. Melvin van Stijn zocht kennelijk naar andere oplossingen maar een tweetal afstandschoten vanaf zijn schoen eindigden ook ver naast de palen. De goede wil was duidelijk zichtbaar maar de zware omstandigheden deden voorkomen alsof het de ploegen aan technische vaardigheden ontbrak. Alcides kreeg aanvankelijk nog 2 mogelijkheden vanuit een goed genomen corner. Een vertwijfelde voorzet van linksback Puck Postma dwarrelde aan de andere kant bijna binnen. Maar belande uiteindelijk op het dak van het vijandelijke doel.

In de 32 e minuut kreeg SJC plots een meevaller gepresenteerd. Bart Takens van Alcides ging volgens de scheidsrechter te ver en kreeg niet alleen een strafschop tegen maar zag tevens een rode kaart gepresenteerd. Helaas kon Nigel Hardenberg met zijn zwakke strafschop de Meppelse keeper Sander de Jager niet verrassen. Wie verwachtte dat SJC met 11 tegen 10 direct de wedstrijd zou gaan beheersen moest toch, zo bleek, nog even geduld oefenen. Maar SJC drong wel aan en met al 44 minuten op de klok werd het toch 1-0. Een fraaie combinatie werd al even fraai door Wesley Haasnoot afgerond. En in de blessuretijd ging de bal, na een overtreding op Lucas Coopmans, nogmaals op de penaltystip. En vanaf de elfmeter zorgde Stef van der Zalm voor 2-0.

Na de rust speelde SJC voornamelijk op de helft van Alcides. Veel wapenfeiten waren er eigenlijk niet te noteren. Alcides kon niet veel meer dan proberen de rappe SJC aanval het spelen moeilijk te maken. De 3-0 via Nigel Hardenberg na ruim een kwartier spelen in de 2 e helft was het gevolg van een fraai opgezette combinatie. Hardenberg zette tot slot zijn verdediger en de doelman beiden op het verkeerde been en ronde vanuit een moeilijke hoek toch heel fraai af.

De wedstrijd was nu helemaal gespeeld. Met Victor Schipholt voor Derrin Wijdenbosch en Chris Hoogervorst voor Demir Strojil kwam er weer extra vuur in de wedstrijd. En Hoogervorst ronde even later een aanvankelijk een door hemzelf fraai opgezette aanval, al even fraai af: 4-0. Met tenslotte Sven Wesselink voor Lucas Coopmans speelde SJC de wedstrijd gecontroleerd naar een eind. Volgende week ontvangt SJC het Haagse HBS. Wat een wedstrijd zal zijn van geheel andere orde. De Hagenaren speelde de laatste 5 wedstrijden 3 keer gelijk en wonnen 1 keer.