“Onze ploeg traint slechts twee keer in de week, terwijl de andere teams vaak drie tot vier keer per week trainen. Onze tegenstanders denken dan ook: die oude ploeg spelen we in de tweede helft wel even zoek”. Deze opvallende uitspraak deed JOS Watergraafsmeer-trainer Cor ten Bosch na de 3-1 winst van zijn ploeg op SJC. Een wedstrijd waarin de werkelijkheid liet zien dat er van wegspelen geen sprake kon zijn.

Net als vorige wedstrijden oogden de spelers van SJC, met deze keer Melvin  van Stijn voor de zieke Abbas el Tamimy ,gelaten. Hoewel er in het eerste kwartier er over en weer niet veel hoogstandjes te noteren waren bleek wel dat JOS Watergraafsmeer een uitstekende en vooral complete eenheid is. De genoemde mindere trainingsarbeid was aan het spel van de Amsterdammers zeker niet af te zien. Hun veldspel was uitstekend verzorgd maar tot grote mogelijkheden leidde dit aanvankelijk niet. SJC  kreeg eveneens slechts een enkele mogelijkheid. Het was  pas in de 28eminuut dat Mostava Frederik een venijnig schot op doel kon afleveren.

Direct daarop viel er een doelpunt aan de andere kant. Een uitstekende voorzet werd al even uitstekend koppend verzilverd: 1-0 . En binnen enkele minuten was de achterstand ook nog eens verdubbeld. Nu kwam de voorzet van de andere kant maar opnieuw moest  keeper Haggerty toezien hoe ook deze kopbal in het net verdween: 2-0. Hierop toonde SJC nog even veerkracht. Eerst zagen we een afstandschot van Timo Ruigrok net over getikt. En op slag van rust kon de achterstand dan toch worden teruggebracht tot 2-1. Nigel Hardenberg werd even de ruimte gegeven die hij zo graag krijgt en het was raak ook.

De thee bracht deze keer niet de ommekeer die vorige week in de thuiswedstrijd tegen Hoogeveen zo duidelijk zichtbaar werd gemaakt. Want ook na de rust  was JOS Watergraafsmeer de dominerende ploeg. Eerst nog kon Nick Lim met een goede actie voor opluchting zorgen. Maar vanuit de corner  die hierop volgde viel de de 3-1. En opnieuw werd de verdediging inclusief keeper Haggerty koppend verslagen. De wedstrijd bleek hierna feitelijk gespeeld. Vooral ook omdat het middenveld van de zwartwitten geen rol van betekenis kon vervullen. De inbreng van Demir Strojil veranderde daar niet al teveel aan.

Daartegenover stelde JOS Watergraafsmeer gedegen combinaties en bleek via de duels ook inzet te willen tonen. De twee gele kaarten die dit hen opleverden namen ze gelaten in ontvangst. In de slotfase brachttrainer  Wolf ook nog de snelle Lucas Coopmans. Een paar fraaie acties langs de lijn leverde enkele hoopgevende voorzetten op.  Waarvan er een door Wesley Haasnoot ternauwernood werd gemist.

SJC poogde met opportunistisch voetbal nog iets te forceren. Maar de ervaren spelers van Jos Watergraafsmeer, (het team telt een zestal voormalig voetbalprofs), gaven de wedstrijd niet meer uit handen.

Zondag speelt SJC thuis tegen RKAVV. De Leidschendammmers wonnen met niet minder dan 4-1 van Quik ’20. En met 32 al gemaakte treffers tonen zij hun productiviteit wel aan. Maar SJC is natuurlijk niet kansloos tegen de ploeg die hen op de ranglijst tot op 2 punten genaderd is.

Meer informatie over SJC vindt u hier terug op haar website.
Of lees hier het vorige artikel over SJC.

Tekst: Wouter Leydes
Foto’s: Johanna Oskam