Jan-den-Hartog-SteDoCo-club-van-de-week

Jan den Hartog (65) is voorzitter van SteDoCo. Hij vervult deze functie sinds acht juni 2019. Hiervoor heeft Den Hartog heel zijn leven bij SteDoCo gevoetbald. Na zijn voetbal periode stroomde Jan door naar het bestuur. Dit bleek uiteindelijk een goede beslissing, want zo kon hij doorgroeien naar de functie voorzitter.

Toen Jan zijn voetbalperiode voorbij was, sloot hij zich aan bij het bestuur van SteDoCo. Hier heeft hij verschillende taken vervuld. “ ik ben Gestart in 2002, waarna acht jaar als secretaris, daarna vier jaar voetbalzaken en de laatste drie jaar als bestuurslid accommodatie. Daarna was ik twee jaar geen bestuurslid meer, maar heb ik nog wel een aantal leuke ondersteunende dingen voor de club gedaan en inmiddels ben ik nu even gestart met voorzitter van deze mooie club.”

Wij waren benieuwd naar wat Jan deze keuze heeft laten maken om voorzitter te worden, en hoe hij deze club naar voren wil brengen. “Voorzitter van de mooie club SteDoCo, waar velen wekelijks hun ontspanning vinden en sociale contacten onderhouden. Een club voor man, vrouw, jong, oud, het maakt niets uit, niemand is gelijk. De ene denkt zus en de andere zo en dan hebben we hierover meestal nog een mening ook. Hoog prestatief of laag recreatief, het gebeurt allemaal bij SteDoCo en op alle niveaus wordt er van genoten, over gedebatteerd en wat van gevonden. Met elkaar en voor elkaar, Wie je ook bent en wat je ook denkt en doet, bij SteDoCo moet je ontspanning en gezelligheid kunnen vinden. In mijn ogen kan dat ten alle tijden, maar niet zonder fatsoen en begrip voor elkaars standpunten en levensstijlen, waarbij communicatie een belangrijk onderdeel is.” Aldus de huidige voorzitter.

Als de taak van voorzitter heeft Jan de leiding over allerlei verschillende taken. Hij zorgt ervoor dat alles in goede banen loopt bij de club. Dit doet hij niet alleen, en dit kan volgens hem ook niet alleen. “Om dit werk als voorzitter goed uit te voeren heb je wel een goed team om je heen nodig. Hier beschik ik dan ook zeker over en ben blij dat zij ook zo goed meehelpen.” Waar Den Hartog ook van kan genieten als voorzitter is dat SteDoCo honderd oudere rustende leden heeft die veel geven om een goede pot voetbal op hoog niveau. Deze groep voetballiefhebbers debatteert en discussieert de hele week over de laatst gespeelde wedstrijd, trainingen, samenstelling van de selectie, kwaliteit van de trainer enzovoort. “Naast de actieve leden die heerlijk met hun voetbal bezig zijn organiseer je ook voor deze leden voetbal op niveau. Dit wordt dus ook mede mogelijk gemaakt door onze vele sponsoren en vrienden van SteDoCo. Hier kan ik van genieten als voorzitter.”

De gemeente waar SteDoCo actief is (gemeente Molenwaard) telt elf verenigingen. Toch is SteDoCo net iets afwijkend van de anderen. De club heeft namelijk geen samenwerking met de gemeente en moet dus zelf voor de inkomsten zorgen. Dit doen ze door middel van contributie, sponsoren en kantine inkomsten.

Wat de toekomst voor Jan zal brengen weet hij nu nog niet. Als het aan hem ligt gaat hij nog wel een tijdje door. “Ik ben niet zo gevoelig voor slechte tijden, dat ik dan meteen weg ben. Ik ben hier geboren en getogen dus ik zal deze club niet zomaar in de steek laten.” Voorlopig heeft de voorzitter het dus nog naar zijn zin, en is hij niet van plan op binnenkort afstand te doen van het voetbal.

Klik hier voor meer informatie over SteDoCo.

Voor een ander artikel over SteDoCo, klik hier.