RKVV JEKA

Paul bekleedt op dit moment bij RKVV JEKA de functie als voorzitter van de technische commissie. In zijn jeugd begon Paul bij UVV in Ulvenhout waar hij ook vandaan komt. “In die tijd was het nog vrij normaal om te voetballen in het dorp waar je geboren werd. Tegenwoordig is dat allemaal anders.”

Het bestuurslid was altijd leider bij verschillende teams, voordat hij in de technische commissie terechtkwam. “Ik heb drie zoons die gingen voetballen en toen ben ik leider geworden van die teams. Ik was op een gegeven moment leider van twee teams en dat paste allemaal net op een zaterdag. Eerst bij de één in de ochtend en dan bij de ander meteen daarna. Op een gegeven kwamen ze terecht in de selectie, waardoor mijn taak werd overgenomen door de selectietrainers.”

Nadat zijn trainers carrière in het slob terechtkwam, werd er via een wervingsactie van JEKA gevraagd of Paul vrijwilligerswerk zou willen doen. “Ik werd toen gebeld of ik wat wou doen bij JEKA. Dat zag ik wel zitten, want ik was alleen nog bij mijn jongste zoon leider. Na een uitnodiging om op gesprek te komen bleek dat ze opzoek waren naar een nieuw lid voor de technische commissie. Een paar gesprekken later ben ik toen vier jaar geleden begonnen met deze functie.”

Toen Paul begon was het voor hem niet gelijk duidelijk wat de functie in de technische commissie inhield. “Ik kwam die avond thuis en mijn vrouw vroeg aan me wat ik nou eigenlijk ging doen. Eerlijk gezegd wist ik het ook niet. Dus ik zei toen voor de grap tegen haar dat het een keertje vergaderen was en dan af en toe een wedstrijdje kijken bij één.”

Toch blijkt dit in het echt heel anders te zijn, want Paul is soms wel twintig uur in de week bezig met zijn werkzaamheden voor de club. “Ik probeer bij alle wedstrijden van de selectie elftallen aanwezig te zijn. Daarnaast ben ik bezig met andere randzaken, dan moet u denken aan vergaderingen, materiaal regelen, training accommodaties die tekortschieten, vaders en moeders die iets vinden, het beleid uitzetten, programma’s uitzetten, trainers werven en nog veel meer. Dat laatste is altijd een heel circus, want ze moeten bij JEKA verplicht een diploma hebben.”

Het allermooiste wat Paul vind aan zijn functie is het terugzien van plezier bij de jeugd. “Het is maar zelden dat je een berichtje krijgt van iemand die je verteld dat je het onwijs goed doet of dat ze zo tevreden zijn. Daarom vind ik het vooral echt mooi om te zien dat de werkzaamheden die wij verrichten als bestuur terug zijn te zien bij de jeugd. Het plezier dat zij hebben met elkaar, het verenigingsleven, alles wat ze erbij krijgen is mooi om te zien.”

Bij RKVV JEKA is de ontwikkeling van de jeugd een belangrijk speerpunt, wat ook terug te zien is bij het eerste elftal.
“Met Bas Liebregts hebben we toen der tijd een hoofdtrainer binnen gehaald die veel had met de jeugd. Wat ik belangrijk vind voor de ontwikkeling van JEKA. We willen talenten echt de kans geven bij ons en hier passen wij onze doelstellingen dan ook op aan. Zo hopen we met het eerste elftal een stabiele tweede klasser te worden om ooit weer eens in de eerste klasse terecht te komen. Dit jaar hoop ik dat ze bij de eerste zes eindigen.”

Aankomend weekend speelt RKVV JEKA thuis tegen V.V. DESK. “Het is een thuiswedstrijd, dus er moet wel gewonnen worden. Daarom denk ik aan een 2-1 overwinning.”