RKVV JEKA

Bij RKVV JEKA is ernaast regulier voetbal ook plaats voor mensen met een beperking.
Hiervoor maakt Erik Voskamp zich al jaren hard en niet alleen bij de vereniging, want bij de K.N.V.B. trekt hij ook vaak aan de bel.

Erik Voskamp is op dit moment leider van de JG1 bij RKVV JEKA en doet dit al jaren met veel inzet. “Ik vind dat iedereen gelijk behandeld en gerespecteerd moet worden. Niet alleen op het voetbalveld, maar ook in de samenleving. Ik vind dat ze de zelfde aandacht verdienen als de zo gezegde normale mensen.”

Het probleem van G-voetbal ligt volgens Erik bij het drukken van de stempel. “Als mensen G-voetbal zien staan denken ze meteen dat iedereen in het team het syndroom van down heeft. Echter is dit niet zo, het is voor kinderen met ADHD, slechtziende, suikerziekte en nog meer. Daarom pleit ik ervoor om de ‘G’ weg te halen bij het voetbal, zodat er geen stempel wordt gedrukt. Ik vind dat het vriendenvoetbal genoemd moet worden of iets dergelijks maar geen ‘G’. Want hoe groot of klein de beperking is, G-voetbal is voor iedereen, ook wanneer het aan de buitenkant niet te zien is.”

Erik ziet dat G-Voetbal steeds verder groeit in de voetbalwereld. “Ik werd laatst gebeld door de K.N.V.B. of dat we bij RKVV JEKA geen dames hadden voor het Nederlandse dameselftal, dat ze aan het opzetten waren. Dat vind ik onwijs mooi om te horen. Vooral ook omdat de K.N.V.B. dit zo oppakt. Ik heb me jaren hard gemaakt voor deze mensen en dan geeft het een fijn gevoel als je dan ook resultaten terugziet.”

Zelf wil Erik eigenlijk niet in de schijnwerper staan en verwijst ons door om Uniek Sporten Brabant in het zonnetje te zetten. “Ik wil helemaal niet in de spotlight. De kinderen die ik begeleid dat zijn de echte helden. In de toekomst wil ik ervoor zorgen dat ze dezelfde aandacht krijgen, geaccepteerd worden en gelijk behandeld worden. Uniek Sporten Brabant helpt deze mensen enorm, daarom raad ik ook zeker aan om op hun website een kijkje te nemen.”

Film: Uniek Sporten Brabant

Bron: RKVV JEKA

Link naar de website van Uniek Sporten Brabant: https://www.unieksporten.nl/brabant