Gerard Schilperoort is al acht jaar secretaris van MSV’71. Hij is in contact gekomen met de club uit Maassluis omdat zijn zoon hier ging voetballen. “Zo raak je steeds meer aan de praat met de mensen van de club en even later werd ik gevraagd voor de functie secretaris.”

Vroeger voetbalde Gerard zelf ook. Dit was volgens hem alleen niet zo succesvol. Even later kwam hij vanuit Delft in Maassluis terecht. Zoals gezegd ging z’n zoon in de Fjes  bij M,S.V’71 voetballen. waar hij het tot het 1e elftal schopte. 

Toen ik werd gevraagd voor de functie secretaris gaf men aan dat er  1 keer in de zes weken bestuursvergadering was . Inmiddels ben ik er bijna elke dag, Het is dus een beetje uit de hand gelopen. Maar doe het zeker wel met plezier. Ik voer allerlei taken uit om de club te helpen.” MSV is momenteel bezig met het renoveren van de oude kleedkamers. Een paar zijn er al gedaan en de andere moeten nog gedaan worden.Tevens zijn er 2 jaar geleden 8 nieuwe kleedkamers bijgekomen .oa met steun van de gemeente   Maassluis , Vrienden van MSV en een particuliere gift. Daarnaast   is er een vereniging bijgekomen op het complex, namelijk de handbalvereniging Unitas. Dit kwam omdat zij wilden renoveren, maar uiteindelijk toch besloten  om MSV te vragen of  zij daar terecht konden. Het is geen fusie maar er wordt wel op hetzelfde terrein gespeeld. Wel op een apart door de gemeente aangelegd asfalt veld. We zijn zeer blij met de gemeente Maassluis die het mogelijk maakte dit alles tot stand te brengen 

De vrouw van het bestuurslid is gastvrouw bij de club. Zij ontvangt het bestuur van de tegenstander. “Het bestuur van de andere club krijgt dan een bakje koffie en we zorgen dat ze zich hier op hun gemak voelen. We proberen uit te stralen wat MSV echt is, een familieclub. Dit is ook wat ik zo bijzonder aan de club vind. Bijna iedereen kent elkaar en er heerst een echte ons kent ons sfeer. 

Wat de toekomst brengt voor Gerard is nu nog niet zeker. “Ik heb het momenteel erg naar mijn zin hier bij MSV. Ik laat het dus gewoon op me afkomen en ik ben zeker niet van plan om deze club te gaan verlaten.” Aldus Gerard Schilperoort

klik hier voor meer informatie over MSV’71

Voor een ander artikel over de club, klik hier.