Club van de week: MSV’71 met Joey Frerichs

0
237

Joey Frerichs (27) speelt in het eerste elftal van MSV’71. De rechtsback is al sinds zijn vijfde lid van de club en heeft daarom ook een goede band opgebouwd met de club uit Maassluis.

Joey kwam zelf niet echt uit een voetbal familie. Toch wilde hij van jongs af aan op voetbal. “Ik werd toen lid van de dichtstbijzijnde club, dat was MSV. Hier heb ik heel de jeugd doorlopen totdat is op mijn vijftiende al mijn debuut mocht maken in het eerste elftal, dit was een bijzonder moment.” Na een tijdje in een vriendenteam gezeten te hebben keerde Frerichs weer terug bij de selectie van MSV.

De rechtsback heeft het momenteel erg naar zijn zin in het team. “Het is jammer dat het voetbal nu stil ligt. We hebben namelijk een gezellige groep met veel sfeer.” Een van de dingen die Joey niet snel zal vergeten zijn de trainingskampen naar Spanje. Deze werden samen met de club georganiseerd en waren volgens Joey altijd heel gezellig.

De sfeer binnen het team is goed. Dit geldt volgens Frerichs ook voor heel de club. “Wat ik vind dat dat de club zo mooi maakt is het familiegevoel. Er heerst een goede sfeer waar bijna iedereen elkaar kent. Ik denk dat dat deze club bijzonder maakt.”

Wat de toekomst brengt voor de rechtsback van het eerste elftal weet hij nu nog niet precies. “Het lijkt me heel leuk om in dit elftal nog een aantal jaar te voetballen. Wat daarna komt weet ik nog niet, ik weet wel dat ik hier zomaar niet weg ga.” Aldus Joey Frerichs.

klik hier voor meer informatie over MSV’71

Voor een ander artikel over de club, klik hier.