Deze week is MSV 71 de club van de week! Daarom gaat u de aankomende dagen interviews lezen over de club uit Maassluis. U kunt verschillende interviews verwachten. Zoals met club icoon Jan Paulus, bestuurslid Gerard Schilperoort en speler van het eerste elftal Joey Frerichs.

Aan de keukentafel van Elly Middelburg werd in 1971 het idee geboren voor de oprichting van een nieuwe sportvereniging in Maassluis. Gerard Wolfs en Jan Middelburg waren de grondleggers. De omnivereniging met voetbal, volleybal, honkbal en tafelvoetbal werd formeel opgericht op 8 maart 1971 en op 16 juli van dat jaar volgde de koninklijke goedkeuring. Het eerste bestuur werd gevormd door Gerard Wolfs, (voorzitter), Cor van Wijk (vicevoorzitter), heer Kuiper (penningmeester), Cor Schoonderwoerd (wedstrijdsecretaris),  Jan Middelburg (jeugdsecretaris en Co van Engelenburg (algemeen bestuurslid). Er werd gestart met 3 seniorenteams en de (voetbal)wedstrijden werden gespeeld op het veld aan de P.J. Troelstraweg.

De vereniging is gevestigd in de Steendijkpolder in Maassluis West. Een wijk met veel jonge gezinnen met kinderen, hetgeen goed is voor de continuïteit van de vereniging. De jeugd speelt op zaterdag. De kleinsten (JO7, JO8 en JO9) spelen in 7-tallen. De overige jeugd teams (JO11 t/m JO19 categorie) bestaan uit 11-tallen.

Alle jeugdteams , de selectie en een aantal seniorenteams spelen hun wedstrijden op zaterdag. Een tweetal senioren teams zijn op zondag actief.

Jongens, meisjes, mannen en vrouwen kunnen bij M.S.V.’71 terecht als actief voetballer. Naast het veldvoetbal heeft M.S.V.’71 een zaalvoetbalafdeling. Deze teams bestaan uit 5-tallen. Naast de vele spelende leden en het bestuur telt M.S.V.’71 een groot aantal vrijwilligers, die vanuit vele commissies de club draaiende houden. M.S.V.’71 telt op dit moment iets meer dan 350 voetballende leden. (bron)

Klik hier voor meer informatie over MSV 71.

Voor een ander artikel over de club, klik hier.