MSV & AV Flakkee

MSV & AV Flakkee staat met het eerste elftal op dit moment tweede in de competitie. Veel mensen snakken naar promotie, zo ook Jasper Westhoeve. De centrale verdediger van MSV & AV Flakkee 1 speelt al tien jaar voor het eerste elftal. Vandaag spraken wij met hem over zijn toekomstplannen, de club en zijn hoogtepunten.

Westhoeve is op vroege leeftijd begonnen bij Flakkee en speelt al heel lang bij de ploeg uit Middelharnis, maar heeft ook even in de jeugd van de Jonge Spartaan gevoetbald. “Flakkee had besloten om het senioren zaterdag voetbal op te heffen, waardoor de zaterdagafdeling een eigen club oprichtte die wij nu kennen als De Jonge Spartaan. Mijn vader was toen de penningmeester, daarom was ik meegegaan en heb toen van JO11 tot aan de JO15 bij De Jonge Spartaan gevoetbald. Daarna ben ik weer teruggekeerd bij MSV & Flakkee om op mijn 17te debuteren voor het vlaggenschip.”

De 28-jarige voetballer loopt dus al een aantal jaren rond op de vereniging en kent iedereen op de club. “Dat siert de club ook, het is een hechte vereniging. Ik voetbal nu al sinds de jeugd met dezelfde jongens in het team en ken ook meerdere spelers van andere teams. Daarom hangt er altijd een goed sfeertje op het complex. Het voelt voor mij geen verplichting om te gaan trainen of iets dergelijks, want als team zijn we ook gewoon een vriendengroep.

Westhoeve wilt graag promoveren naar de derde klasse, want hij vindt dat het team daar thuishoort. “In de voorbereiding speelden we veel wedstrijden tegen teams uit hogere klassen. We zagen toen terug dat het voetballend heel goed ging. Dit komt omdat het elftal niet is zoals andere teams uit onze competitie. Zij zijn meer gefocust op strijd en inzet, en wij op simpel voetbal. Daarnaast is het elftal een goede mix van jong en oud, met veel potentie wat is doorgestroomd vanuit de jeugd. Om die rede zouden we kampioen kunnen worden en het zou een mooie kers op de taart zijn vanwege het 100-jarige bestaan van Flakkee.”

De volgende wedstrijd speelt MSV & AV Flakkee tegen DVV’09. Een echte derby, want MSV & AV Flakkee komt uit Middelharnis en DVV’09 uit het daarnaast gelegen Dirksland. “Het wordt denk ik een leuke pot voetbal, want DVV’09 heeft tot nu toe in iedere wedstijd gescoord. Toch denk ik dat we aan het langste eind gaan trekken. Scoreverloop is als volgt: 0-1, 1-1, 1-2 en tot slot 1-3 voor ons.”

Morgen kunt u lezen over clubicoon Bert Zwanenberg of lees het vorige artikel met bestuurslid Gert Verhage hier.

Bron foto: MSV & AV Flakkee