MSV & AV Flakkee

MSV & AV Flakkee staat voor Middelharnisser Sommelsdijkse Voetbal en Atletiek Vereniging Flakkee. Echter is er naast het voetbal en de atletiek veel meer terug te vinden op de accommodatie, zoals rugby en hockey. Iemand die daar een groot aandeel in heeft gehad is Bert Zwanenburg. Hij functioneert op dit moment als voorzitter van het algemeen bestuur.

De betrokkenheid van Zwanenburg bij MSV & AV Flakkee begon rond zijn 20e. “Ik was op dat moment hoofdsponsor van de club en heb dit tot mijn 45vol gehouden. Daarna ben ik naar Berkel en Rodenrijs verhuisd, om in 2001 terug te keren naar Goeree-Overflakkee. Zo raakte ik na 2001 weer betrokken bij de club. In 2005 overleed de toenmalige voorzitter waardoor er een gat opgevuld moest worden. Ik had toen mijn zaak verkocht en de functie overgenomen.”

Bij MSV & AV Flakkee wordt er vanwege de uitstekende vorm waarin de organisatie zich bevind gekeken naar de toekomst. “Het is eigenlijk een simpele organisatie, maar het werkt heel goed. Het algemeen bestuur bestaat uit één penningmeester die wordt aangeleverd vanaf de voetbalcommissie, één secretaris die wordt aangeleverd van de atletiekcommissie en één voorzitter. Die drie overkoepelen de andere commissies van de voetbal en de atletiek. Samen met het algemeen bestuur willen wij graag naar een Omnivereniging, een plek waar iedereen welkom is, samen kan komen en plezier uit de actieve recreatie kan halen.”

Zwanenburg noemt zichzelf geen voorzitter, maar verenigingsmanager. “In mijn functie ben ik verantwoordelijk voor het algemeen beleid, de sponsoring, de accommodatie en de besteding van de investeringen. Je moet dan denken aan werkzaamheden zoals nieuwe sponsoren aantrekken, overleggen over bepaalde investeringen en nog meer. Daarom gaat er geen dag voorbij waar ik niks voor de club doe.”

Binnenkort bestaat MSV & AV Flakkee 100 jaar en Zwanenburg geniet van de rol die de club heeft opgebouwd voor de maatschappij door de jaren heen. “De club is ooit ontstaan in een kroeg, omdat een groep vrienden wilde voetballen en nu zijn we bijna 100 jaar later bezig met het verwezenlijken van een Omnivereniging. Het 100-jarig vieren we dan ook groot. Er is een jubileumcommissie in het leven geroepen die allemaal verschillende activiteiten gaat organiseren voor jonge, oude, actieve en niet actieve leden. Zodat er voor iedereen wat leuks is.”

Het eerste elftal is goed op weg dit seizoen en wilt graag promoveren dit jaar. Ook Zwanenburg ziet de club aan het eind spelen voor de play-offs. “Het is een leuk team en er hangt een goede sfeer, toch zijn ze zeer prestatiegericht. Daarom denk ik dat ze de derby tegen DVV’09 graag willen winnen. De wedstrijd zal op het scherpst van de snede worden gespeeld. Ik blijf realistisch en gok op een 2-2 uitslag.”

Morgen leest u over de voorbeschouwing van de wedstrijd tussen DVV’09 en MSV & AV Flakkee of klik hier voor het vorige artikel van club van de week met Jasper Westhoeve.