Jaimy-Bravenboer

Op het moment dat Jaimy Bravenboer namens Alblasserdam vooruitblikt op het restant van het seizoen, is hij met zijn team koploper in de derde klasse C. Na twee vrije weekeinden wacht op 7 maart de topper thuis tegen Hardinxveld.

ALBLASSERDAM – En er staat het een en ander op het spel: de winnaar pakt de tweede periodetitel. Alblasserdam heeft op basis van een beter doelsaldo, aan een punt genoeg. Maar gelijkspelen is door de moordende strijd om de koppositie met SVW voor Bravenboer geen optie. Hij gaat nog even terug naar de 0-2 winstpartij tegen SVW in het begin van het seizoen. ”Verdiend? Nou, dat kan ik niet zeggen. Wij moesten terug en stonden veelal met elf man achter de bal. Uit twee dode spelmomenten maakten wij de goals. Dat is ook voetbal. Inmiddels verloren zij ook nog van Streefkerk en is de strijd om de titel weer echt open.”

Pas op 25 april volgt de topper tussen Alblasserdam en SVW. Daarna zijn er nog drie competitieronden. ”De druk ligt toch echt bij SVW. Zij moeten echt kampioen worden, maar een aantal van hun topspelers voetbalt ook op hoog niveau in de zaal. Ik verwacht niet dat de topper tegen SVW, bij ons op natuurgras, gaat beslissen over het kampioenschap. Ik ben overigens een echte grasvoetballer. Ik baal van al dat kunstgras.”

”Wij hebben een ploeg waar men keihard voor elkaar wil knokken, maar ook wij beschikken, net als SVW, over voetballend vermogen. Het is wel balen dat wij Stefano Tavares al vroeg in het seizoen met een kruisbandblessure moesten missen. Onlangs viel ook nog mijn maatje Bo Buwalda weg na een vervelende kuitbeenbreuk, opgelopen tijdens de training. Jammer, want mede door de komst van Umut Takac (LRC Leerdam, red.) en Ahmet Kuyucu (VVGZ, red.) hebben wij natuurlijk nog steeds aspiraties om te promoveren. Voor Bo vind ik het echt verschrikkelijk. Het is voor hem al de derde keer dat hij een been breekt en telkens was ik erbij. Ik ben bang dat hij nu stopt met voetballen.”

Bravenboer zit tegenwoordig op een lijn met trainer Dennis Schoonewil. ”Dat was in de beginfase, toen ik vanaf Nieuw-Lekkerland bij Alblasserdam kwam, wel even anders. Wij botsten nogal eens. Dat lag aan mij, want ik moet natuurlijk gewoon naar hem luisteren. Na een moeilijk eerste jaar in de tweede klasse ging ik steeds meer spelen. Nu ben ik vaste waarde ondanks dat er steeds goede nieuwe jongens bijkomen. Ik geef elke wedstrijd het maximale en dat helpt wel mee natuurlijk.”

Jaimy Bravenboer, noodgedwongen linkerverdediger bij de ‘Dammers’, woont in Nieuw-Lekkerland maar speelt voor het vierde seizoen bij Alblasserdam. ”Op onze doelman Aschwin Bakema na, heeft iedereen aangegeven ook volgend seizoen te blijven.” Bravenboer neemt zich steeds voor zijn speelstijl aan te passen en minder kaarten te pakken. ”Ik heb geleerd van het verleden toen ik te veel wedstrijden door schorsingen miste. Dat moet er echt uit hoewel dat agressieve in mijn spel wel moet blijven. Daarnaast ben ik beter gaan voetballen omdat ik betere spelers bij mij heb gekregen.”

Meer informatie over vv Alblasserdam? Klik hier.
Klik hier voor de volledige krant van de Alblasserwaard.