ASWH wint ook weer tegen Jong Sparta Rotterdam

0
190

ASWH heeft afgelopen weekend ook de vierde oefenwedstrijd in de voorbereiding winnend afgesloten. De ploeg van trainer Rogier Veenstra won op een tropisch sportpark Schildman met 3-2 van competitiegenoot Jong Sparta Rotterdam. Vanwege de hoge temperatuur werd er al om 11.00 uur ‘s ochtends afgetrapt, maar ook op dat moment hadden beide ploegen een extra tegenstander in de zinderende warmte. Desondanks legden zij een zeer behoorlijke wedstrijd op de kunstgrasmat.

Happy-point

Veenstra liet tegen de beloften van de eredivisionist grotendeels de spelers starten die een week eerder tegen FC Dordrecht minder lang in actie kwamen. Op de geblesseerde Daan van der Harst na had de trainer de beschikking over zijn volledige selectie, die hij wederom aanvulde met spelers uit het belofteteam om zodoende iedereen te kunnen wisselen. Alleen doelman Stefan Kok was nu aan de beurt om de hele wedstrijd te spelen. Tegenstander Jong Sparta Rotterdam mocht met recht als jong worden betiteld. Zij hadden slechts drie spelers die voor 2000 waren geboren in de gelederen.

In de eerste helft ontstond een vrij open wedstrijd, waarin de teams elkaar niet veel ontliepen. De bezoekers kregen de eerste goede kans, maar lieten die onbenut. Al snel werd duidelijk dat het intensieve druk zetten uit de wedstrijd tegen FC Dordrecht nu minder eenvoudig was, mede ingegeven door de hitte. Kort na een drinkpauze nam ASWH de leiding. Joost van Eck bleef goed op de been aan de rechterflank en glipte langs zijn tegenstander, waarna hij een prima voorzet afleverde. De goed meegelopen Ismail Yildirim tikte van dichtbij de 1-0 binnen. ASWH kon die voorsprong niet vasthouden, want in de slotfase van de eerste helft schoot de handig vrijgespeelde Mohammed Tahiri de gelijkmaker binnen. Een tussenstand die het spelbeeld recht deed.

Na rust grepen de bezoekers aanvankelijk het initiatief. Jong Sparta Rotterdam werd enkele keren gevaarlijk en dwong Stefan Kok tot een aantal reddingen. Tegen het uur kopte Mohammed Tahiri na een hoekschop op doel. Via een verdediger rolde de bal richting de lijn. Het handje dat Stefan Kok er nog tegenaan kreeg, was net te laat. Het speeltuig had de doellijn gepasseerd en dus kwamen de Rotterdammers niet onverdiend op voorsprong. Trainer Veenstra reageerde met nog een aantal wissels. Een minuut of twintig voor tijd werd Jesper van den Bosch na een vrije trap gevloerd in het strafschopgebied. Scheidsrechter Van Yren wees naar de stip. Daniël Wissel benutte de toegekende strafschop op koele wijze en bracht ASWH naast Jong Sparta Rotterdam. Twee minuten later viel ook de 3-2. Na een corner van Sam van de Kreeke vloog de bal via Gilmaro van de Werp en het achterhoofd van Jesper van den Bosch binnen. Het comité voor dubieuze doelpunten wees de aanvoerder als maker aan. Die nieuwe voorsprong gaf ASWH niet meer uit handen, hoewel de bezoekers nog wel een keer dreigend voor het doel verschenen. Zelf lieten de Ambachters na het duel te beslissen, want na een weergaloze actie mikte Koen Wesdorp kort voor tijd helaas net naast.

Het had echter geen gevolgen voor de uitslag, zodat ASWH wederom met een overwinning van het veld stapte. Altijd prettig, maar minstens zo belangrijk zijn de inzichten die de trainers uit dit duel ongetwijfeld weer hebben verkregen. Komende dinsdag vervolgt ASWH de oefencampagne met een thuiswedstrijd tegen Westlandia, dat uitkomt in de derde divisie bij de zondagamateurs.

ASWH – Jong Sparta Rotterdam 3-2 (1-1)
27. 1-0 Ismail Yildirim 39. 1-1 Mohammed Tahiri 59. 1-2 Mohammed Tahiri 72. 2-2 Daniël Wissel (strafschop) 74. 3-2 Jesper van den Bosch
Scheidsrechter: Van Yren

ASWH: Stefan Kok; Clarence Bijl (46. Jay Brand), Henrico Drost (46. Gilmaro van de Werp), Jarreau Manuhuwa (46. Amir Mahmoudian), Daan Struckman (60. Ellas Meijer); Joost van Eck (60. Jesper van den Bosch), Willem Beuk (46. Koen Wesdorp), Nick Slotboom (60. Fabian Korporaal); Mohamed El Bannasri (60. Luuk Admiraal), Lester Pires (46. Daniël Wissel), Ismail Yildirim (46. Sam van de Kreeke)

Fotograaf : Philip Schmidt