kogelvangers-slooten

Tijdens de begin dit jaar gehouden Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering in de drukbezochte kantine,waren er twee opmerkelijke benoemingen. De eerste was voor Kees-Jan in ’t Veld als nieuwe penningmeester, als opvolger van Cees den Ouden. Tevens nam André van Slooten het stokje over van Ton Schröder, als jeugdvoorzitter.

Het mooie van beide ‘uittreders’ is dat ze wél aan Kogelvangers
verbonden blijven: Cees als lid van de sponsorcommissie, Ton als algemeen bestuurslid.
In het kader van ‘even voorstellen’ is penningmeester Kees-Jan in’t Veld onlangs geportretteerd op de Kogelvangers-site, de beurt is nu aan André van Slooten. Die realiseert zich terdege, dat zijn taken meegroeien met de almaar groeiende Willemstadse jeugd-afdeling. En dat bij zowel de jongens als de meisjes.

In totaal zijn er inmiddels ruim 150 jeugdleden, onder wie 30 meisjes. Allemaal in de categorie van 6 tot 18 jaar en het gaat maar door. Voetballen bij Kogelvangers is ‘hot’, wat wordt ingegeven door een organisatie die staat als een huis.

Maar voor diegenen die het niet weten, wie is André van Slooten eigenlijk? Het antwoord van de 42- jarige uit Huizen (Noord-Holland) afkomstige, maar in Willemstad gewortelde jeugdman luidt: “Ik ben getrouwd met Froukje, wel een Willemstadse trouwens. We hebben drie zoons: Noah van zeventien, Levi van dertien en Jesse van elf. Jesse en Noah spelen met vrienden in hun respectievelijke jeugdteam. Levi heeft voor een andere richting gekozen: hij is muzikaal, heeft pianoles en speelt, zoals wij van anderen horen, niet onverdienstelijk.

Ik ben bij Kogelvangers begonnen als jeugdtrainer van Noah, destijds bij de F3, inmiddels elf seizoenen geleden. Daardoor ben ik nauw in contact gekomen met Ton Schröder. Samen hebben we vier seizoenen een pupillenelftal geleid. Daardoor kennen we elkaar goed. Samen met Ton, Erwin Te Winkel en Wim Muntz vormen we de jeugdcommissie. Maar laat meteen duidelijk zijn, dat we het zonder de steun en de inzet van ouders van de jeugdleden en kaderleden als trainers, leiders, scheidsrechters en ‘indelers’ níet zouden redden. Kortom, we doen het met elkaar.

Op de vraag of de voorheen bij Zuidvogels in Huizen als linker aanvaller, later linksback
voetballende André het makkelijk vindt om Ton Schröder op te volgen, antwoordt hij na enig
nadenken: “Nou, makkelijk is niet het juiste woord. Het is vooral ‘doen’, het vele afstemmen, de verbinding vormen tussen leiders en trainers en de voortrekkersrol overnemen. En dat ging Ton makkelijk af; hij heeft dat jarenlang geweldig gedaan. Wat betreft indelen van de teams bij de jeugdafdeling, zijn de nauwe contacten met Erwin, Wim en Ton als mede-coördinatoren van groot belang”.

En André, tot slot: heb je naast het coördinatorschap en het trainen van Noah en Jesse nog andere sportieve hobbies? “Inderdaad, antwoordt de verenigingsman. Ik doe aan verschillende sporten om fit te blijven. Met name (snel)wandelen, in het verleden ook wel op landelijk niveau. Maar voor de afwisseling doe ik ook aan hardlopen en mountainbiken. Oh ja, en ik ga met een aantal vrienden van Kogelvangers wel naar thuiswedstrijden van NAC Breda. Het Avondje NAC, zeg maar, al voelt dat als heel lang geleden..” En heeft de in Antwerpen bij Contraload (verhuur en verkoop van plastic pallets en –boxen) als finance director werkzame André van Slooten nog wensen op dit moment? “Ja, dat de gevolgen van het Corana-virus niet veel langer meer gaan duren”, antwoordt hij. “En dat we in september weer gewoon wedstrijden met publiek langs de lijn kunnen spelen”. Zeker voor de jeugd. Al zal het zeker anders voelen en worden… De velden liggen er nu in elk geval goed bij, daaraan zal het niet liggen”

Bron

Klik hier voor meer informatie over VV Kogelvangers
Voor meer artikelen van VV Kogelvangers klik hier