Voetballende hoofdsponsor FC Drunen geniet van gemoedelijke sfeer

Emiel Elshout (35) loopt al ongeveer dertig jaar rond bij FC Drunen. Al drie decennia draagt hij als speler het roodwitte shirt van de club en ook is hij als hoofdsponsor en voetbalvader actief op sportpark Duinzicht.

De vrije tijd van Emiel Elshout is schaars. Als directeur van Administratiekantoor Elshout Kühn uit Drunen is hij dagelijks aan het rennen door zijn agenda. Maar de weinige tijd die heeft naast zijn drukke baan én het onderhouden van een gezin met vier kinderen, gaat naar FC Drunen. Sinds zijn vijfde is hij al lid van de gemoedelijke vereniging en de clubliefde van Elshout zit diep. De naam van zijn bedrijf prijkt op de fraaie roodwitte shirts, daarnaast zet hij zich in voor de evenementencommissie en op zondagochtend trapt Elshout een balletje met FC Drunen 5. Daarnaast staat hij op zaterdag altijd langs de lijn als een van zijn kinderen aantreedt met JO8-1. “FC Drunen is een mooi clubje”, vertelt Elshout. “We zijn niet groot, maar organiseren altijd van alles voor onze leden en voor de hele buurt. Iedereen is erg trouw en staat voor elkaar.”

FC Drunen komt met slechts acht teams uit in de competitie. In Drunen zijn de meeste voetballers lid van RKDVC, dat qua ledenaantal vele malen groter is dan FC Drunen. “RKDVC is erg groot, maar wij zijn naar mijn mening veel gemoedelijker”, vindt Elshout. “Iedereen kent elkaar hier en dat heeft charme. Maar we proberen ook meer jeugd naar onze club te lokken en hebben ook een soort van eigen voetbalschool.” Met FC Drunen 5 speelt Elshout puur voor de lol zijn wedstrijden. “En daarna drinken we vaak wat biertjes en moedigen we ons eerste team aan”, zegt hij daarover.

Het duurt nog even, maar bij de dorpsclub kijkt men al reikhalzend uit maar het jaar 2019. Dan bestaat de bloeiende voetbalvereniging aan de Torenstraat op 5 januari precies vijftig jaar. De speciaal in het leven jubileumcommissie, met onder meer Elshout als lid, bruist van de plannen om dit evenement groots te vieren. De club heeft een speciaal jubileumlogo ontworpen en wil een weekend lang het vijftigjarig bestaan gaan vieren. “We zijn met erg veel leuke dingen bezig, we gaan het hele weekend flink uitpakken”, belooft Elshout alvast.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Chris Tolman gaat vierde seizoen in met sv DSO 3

Vandaag spreken we met Chris Tolman, de 27-jarige voetballer van sv DSO 3. Chris Tolman speelde vroeger in de...

In gesprek met Boris en Lorenzo van Creating Legends Academy

Vandaag zijn we in gesprek met de 47-jarige Boris Knebel en de 32-jarige Lorenzo Philippi. De twee heren zijn...

John van Leeuwen heeft zin in nieuwe klus bij FIOS

Of John van Leeuwen zin heeft in zijn nieuwe klus als hoofdtrainer van FIOS? Reken maar! De Rotterdammer neemt...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.