Jordy Zielschot ziet droom uitkomen met terugkeer naar RKC

Weggestuurd worden bij een bvo en er later weer terugkeren: dat is voor weinig spelers weggelegd. Jordy Zielschot bewijst echter dat het mogelijk is. Vele jaren na zijn vertrek bij RKC Waalwijk verruilt de 23-jarige doelman het blauw-geel van Dongen voor dat van zijn oude liefde.

Maar liefst tien jaar keepte Jordy Zielschot in de jeugd bij RKC en later Willem II. Hij mocht bij de Tilburgse profclub zelfs even ruiken aan het echte werk. Een paar keer trainde de doelman mee met het eerste team, maar een doorbraak zat er voor de ambitieuze West-Brabander niet in. De afgelopen drie seizoenen stond hij onder de lat bij Dongen, waarmee hij kampioen werd in de hoofdklasse en in de derde divisie knap eindigde op de derde en vierde plaats. Ondanks dat hij in een amateurcompetitie speelde en inmiddels ‘al’ 23 jaar oud was, gaf Zielschot zijn droom om profvoetballer te worden nooit op. “Ik ben er altijd in blijven geloven dat mijn kans nog niet verkeken was en het voelt fantastisch dat RKC me nu heeft teruggevraagd.”

Bij stuntploeg Dongen, dat na de bijzondere promotie naar de derde divisie twee seizoen op een rij hoge ogen gooide, behoorde Zielschot wekelijks tot de uitblinkers. “Ik zat bij Dongen aan mijn plafond en hoopte op een nieuwe kans. Die leek uit te blijven, maar aan het einde van dit seizoen meldde RKC zich ineens. Toen is het snel gegaan en kon ik een tweejarig contract tekenen. Mijn doel is uiteraard nu om zo snel mogelijk een basisplek te veroveren.”

Maar liefst acht spelers verlaten Dongen en de selectie ondergaat dus een metamorfose. “Ik ga er echter wel vanuit dat de club ook komend seizoen hoge ogen kan gooien in de derde divisie. Bij Dongen zorgen we wel dat er een goed team staat, daar ben ik van overtuigd”, aldus Zielschot. Of dat gaat lukken, zal de keeper met eigen ogen gaan volgen. “RKC speelt meestal op vrijdagavond, waardoor ik regelmatig op zondag naar sportpark De Biezen zal komen om Dongen als supporter aan te moedigen”, besluit hij.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Jacco Vink van Fortuna Be Quick heeft het naar zijn zin

Vandaag gaan we in gesprek met Jacco Vink. De 22-jarige middenvelder speelt al sinds zijn vijfde voetbal. Zijn carrière...

In gesprek met de dames 1 van sv MEC’07

Vandaag spreken we met de dames 1 van sv MEC’07. Dit team gevuld met unieke speelsters is erg hecht...

Glenn den Uijl: tweede seizoen als assistent-trainer bij TOGB

Glenn den Uijl is oud-speler van onder andere sc Heerenveen, Feyenoord en TOGB. Bij laatstgenoemde club heeft Glenn den...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.