Voetballen in een levende computergame.

0
94

NIEUW-LEKKERLAND – De zomervakantie eindigde voor de jeugdige voetballers in Nieuw-Lekkerland op een hele bijzondere manier. In samenwerking met WePlay Esports organiseerde voetbalvereniging Nieuw-Lekkerland een bijzonder evenement: de FIFA Skill Games-dag.

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020

Voetballen alsof je je beweegt in een vleesgeworden, levende computergame. Het lijkt onmogelijk maar voor de deelnemers aan het bijzondere evenement kwam de virtuele wereld van de bekendste voetbalgame op de spelcomputer – FIFA – opeens levensecht dichtbij. Niet stilzitten op de bank en met een controller in de hand de beste spelers ter wereld over het scherm laten bewegen, maar net zoals in het trainingsprogramma van de favoriete voetbalgame aan je eigen vaardigheden werken.

Met pass- en trapvormen, met afwerken op doel, met slalommen tussen voorwerpen om beter te leren dribbelen. Een combinatie van Esports op de computer dus met zelf de bewegingen en oefeningen nadoen. ,,Op deze manier achterhalen we het beeld dat je een computerspel alleen passief kunt beleven’’, aldus één van de organisatoren. ,,Door deze combinatie van Esports en echte voetbaltraining – wij noemen dat gamificeren – stimuleren we niet alleen het bewegen door de jeugd en het participeren in sportactiviteiten maar dragen we ook bij aan de ontwikkeling van de jeugd.’’ Bijkomend effect: door zelf de vanuit het computerspel overgenomen oefeningen te doen, wordt je ook weer een betere Esporter die exact weet wat er nodig is om een betere speler te worden. De Lekkerlandse jeugd genoot er in elk geval met volle teugen van.

klik hier voor meer artikelen over Nieuw Lekkerland