Twan Eikelboom zit niet stil bij Nieuw-Lekkerland

NIEUW-LEKKERLAND – Twan Eikelboom staat bij Nieuw-Lekkerland symbool voor de supervrijwilliger: hij staat klaar voor zijn ‘cluppie’ in alle opzichten. Maar dan ook echt in alle opzichten. En dat levert niet bepaald een standaardzaterdag bij een voetbalvereniging op.

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020

Twan combineert namelijk het trainen en coachen van JO10-1 met de functie van jeugdscheidsrechter. En dat vergt de nodige improvisatie als twee wedstrijden bijna tegelijkertijd afgewerkt worden. Dan pak je dus een time-out bij de jeugdploeg waar je samen met iemand anders verantwoordelijk voor bent om je daarna snel in scheidsrechterstenue te hijsen en vervolgens leiding te geven aan de wedstrijd van de JO13-2. Na die vlotte start van de ochtend is er daarna even rust om vervolgens de accu op te laden voor zijn eigen wedstrijd in de JO19-1.

Nieuw-Lekkerland roemt Twan om zijn inspanningen voor de club. Maar in de loftuitingen zit ook een andere boodschap verweven: personen als Twan zijn blijkbaar nodig omdat veel vrijwilligerstaken blijven liggen of door eigenlijk te weinig mensen vervuld worden. Met meer jeugdscheidsrechters en –trainers zou Twan zich niet in drieën hoeven te delen. Een pluim met een boodschap dus.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Hakan Copur is klaar voor volgende stap bij MVV’27

Hakan Copur schuift deze zomer één stoeltje op naast de dug-out bij MVV’27. Het 43-jarige voetbaldier wordt van assistent...

Eerste seizoen bij Spui bevalt Niels de Zwarte uitstekend

SPUI – Voor Niels de Zwarte was er bij FC Axel niet of nauwelijks vooruitzicht op een basisplaats of...

Monaim Elbousaksaki maakt de overstap van vv Vrederust naar MOC’17 J019-1

Vandaag gaan we in gesprek met Monaim Elbousaksaki, een ervaren trainer die onlangs de overstap heeft gemaakt van v.v....

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.