Voetbaldier Sjoerd de Graaf is bij Hontenisse uitstekend op zijn plek

0
433

KLOOSTERZANDE – Bij de vijfde club waarbij hij het doel verdedigt heeft Sjoerd de Graaf het plezier in voetbal volledig teruggekregen. Hij woont inmiddels ook samen op het dorp en na het kampioenschap vorig jaar in de vierde klasse wil hij zichzelf tonen op een hoger niveau. ‘Het is voor mij als keeper wel lekker dat ik nu waarschijnlijk voldoende ‘werk’ ga krijgen en mezelf dus echt kan laten zien.’

Want vorig seizoen was in wedstrijden het niveauverschil zodanig, dat de 28-jarige De Graaf bij tijd en wijle nauwelijks een bal moest pakken. “We hadden de minst gepasseerde verdediging en dat is natuurlijk wel mooi. En we maakten er als team maar liefst honderd, dan ben je in mijn ogen de terechte kampioen. Dat wilden we graag en dan is het ook extra gaaf als het ook lukt. Nu in de derde klasse hebben we bovendien veel derby’s, wat ook weer speciaal blijft. Want we spelen onder andere ook tegen mijn oude club Terneuzen, waarvan we op de openingsdag van dit seizoen jammer genoeg verloren met 0-1. Toch willen we voorkomen om net als een aantal seizoenen geleden na één jaar terug te degraderen. Ik ben overtuigd, dat we voldoende kwaliteiten hebben om dat toch te voorkomen.”

De kwaliteiten in de selectie, die bovendien een prima mix heeft van verschillende leeftijden, zijn volgens de ervaren doelman prima. “We hebben scorend vermogen, creatieve spelers, routine én koppelen dat met elkaar aan een flinke dosis teamspirit en werklust. Ingrediënten waarmee we in deze klasse toch een eind moeten kunnen komen.”

De Graaf verdedigde in het verleden dus het doel bij Terneuzen, buurman Terneuzense Boys, FC Axel en HVV’24. Op een gegeven moment verloor hij het plezier in het voetballen en stopte. Tot hij op Kloosterzande werd aangesproken tijdens het uitgaan en werd gevraagd om naar Hontenisse te komen. “Mijn vriendin is afkomstig uit Kloosterzande en zodoende kwam ik enkele spelers tegen van Hontenisse. Ik ben toen gaan kijken, meetrainen en dat beviel wel. Dat is nu vijf seizoenen geleden en het plezier in het spelletje is volledig terug. Ik ben destijds bij FC Axel kampioen geworden in de derde klasse, dat was prachtig met een heel goeie ploeg. Toch was vorig seizoen bij Hontenisse echt uniek. Dat we zo’n enorm hechte groep zijn, dat heeft in mijn ogen extra bijgedragen aan het succes en het feest was ongekend. De club wilde maar één ding en dat was hogerop. Als het dan lukt, dan levert dat oprechte ontlading op.”

De goalie kwam per toeval in de E-tjes onder de lat terecht toen de keeper stopte en hij de handschoentjes aantrok. Maar toch voetbalt De Graaf vandaag de dag nog steeds. Niet op het veld, maar in de zaal bij ZVV Hulst. “Daar sta ik in de spits, dus een totaal andere rol. Ik ben er wel van overtuigd, dat het me op het veld ook in het meevoetballen van nut is. Daarnaast ben ik in de zomer ook actief op het strand, want dan speel ik bij Beach Soccer Zeeland. Je kunt dus best zeggen dat ik een echt voetbaldier ben, want ik ben tijdens het seizoen vier en in de zomerperiode drie dagen per week met voetbal bezig.”

Persoonlijk hogerop hoeft voor hem op deze leeftijd ook niet meer. “Nee, ik zit goed hier. We spelen in de derde klasse met veel derby’s op een mooi niveau. Ik had niet verwacht op het moment dat ik stopte, dat ik ooit weer zoveel lol aan voetbal zou kunnen beleven. Daar ben ik de mensen en club hier enorm dankbaar voor.”

Klik op VV Hontenisse voor de laatste artikelen over de club.
Klik op VV Hontenisse voor meer informatie over de club.