Vlijmense Boys JO19 is een echte vriendengroep onder leiding van Jan van Andel en Johan van Bijnen

0
1053
vlijmense-boys

Onder leiding van Jan van Andel en Johan van Bijnen speelt de JO19 in de tweede klasse. Het team speelt al een aantal jaren bij elkaar en is door de jaren heen uitgegroeid tot een echte vriendengroep. “Je kan het eigenlijk zien als een vriendengroep die het ook leuk vind om te voetballen”.

Jan van Andel speelde in Andel bij het eerste elftal van vv Sparta’30. “Ik heb daar tot mijn 37e gevoetbald en nog een jaartje in het tweede. Daarna vertrok ik naar Vlijmen en speelde ik nog een jaar of twee bij Vlijmense Boys in een lager elftal.” Helaas moest Jan stoppen vanwege een blessure waaraan hij twee keer is geopereerd.

Johan van Bijnen moest op negentienjarige leeftijd stoppen met voetballen door een langdurige lies blessure. “Nadat ik verhuisde naar Vlijmen, werd ik trainer in de jeugd en sinds dit seizoen train ik samen met Jan de JO19 van Vlijmense Boys.

Vriendengroep

Van jongs af aan traint Jan van Andel dit elftal al. Sommige spelers heeft hij zelfs al vanaf hun vierde getraind. “Vanaf vijfjarige leeftijd t/m de JO13 zit het team eigenlijk al een beetje bij elkaar. In de JO13 ontstond er meer een vaste kern die nu nog in de JO19 zitten. Er zijn spelers weggegaan door bijvoorbeeld verhuizing, maar er zijn ook een paar spelers die door zijn gegaan naar de selectie van Vlijmense Boys. Nu zijn er een paar spelers bijgekomen vanuit de JO17, die helaas uit elkaar is gevallen. Die jongens pakken het ook goed op en vallen dan ook goed in de groep”, vertelt Johan.

De groep is vanaf jongs af aan een vriendenteam geweest en veel jongens zijn bij elkaar gebleven, vertelt Stijn van Andel. Stijn is keeper in het team en zit in de vaste kern van het team. “Vanuit het voetbal zijn we echt een grote vriendengroep geworden. Je kan het eigenlijk zien als een vriendengroep die het ook leuk vind om te voetballen”, vertelt Stijn. Johan ziet dat ook. “Ze doen alles voor elkaar en het zijn allemaal goede jongens. Voor mij is de groep heel fijn om te trainen. Ze luisteren heel goed en ze willen graag. Het is altijd lachen met de jongens”, aldus Johan.

Milan van Helvoort

De laatste jaren is het team best vaak kampioen geworden, maar heeft de ploeg toch een dieptepunt moeten doorstaan. “Bij Milan van Helvoort hebben ze een beugel in z’n borstkas geplaatst. Vanaf z’n geboorte is zijn borstkas ingedeukt. Zo kreeg hij veel last van druk op de longen. Hij is dan geopereerd om dit te herstellen en ligt een half jaar eruit. Hij is dan ook de voetballer binnen het elftal, de nummer tien, die dan wegvalt. Heel jammer, maar gelukkig gaat het goed met hem”, vertelt Jan.

Huidig seizoen

In de tweede fase van de tweede klasse draait de ploeg bovenin mee. “Ik wil nog niet zeggen dat we kampioen gaan worden, maar er is natuurlijk wel een kans”, vertelt Johan. “De bedoeling is om dit jaar zo hoog mogelijk te eindigen in de competitie. Doordat het voor sommige jongens ook het laatste jaar A-junior is, willen we het seizoen goed afsluiten met een mooie plek in de top drie van de competitie en aan het einde van het seizoen lekker een weekendje weg met het team!”

Klik op Vlijmense Boys voor de laatste artikelen over de club.
Klik op Vlijmense Boys voor meer informatie over de club.