SV Buren eindstation voor Arie Kraaijveld

Arie Kraaijveld is bezig aan zijn laatste klus als trainer. De 65-jarige trainer stopt na dit seizoen bij zijn huidige werkgever SV Buren en gaat met pensioen.

Kraaijveld, woonachtig in Druten, zit alweer 28 jaar in het trainersvak. “Ik heb jarenlang gevoetbald bij DIO’30 en daar tot mijn 37ste in het eerste elftal gespeeld. Een kennis wees me op Batavia Batenburg, waar ze een trainer zochten. In mijn eerste seizoen was ik daar speler-trainer en daarna nog vier jaar trainer. Vervolgens heb ik diverse clubs getraind. Ik ben eigenlijk nooit gestopt met selectievoetbal.”

Met de dertig jaar in zicht is het voor Kraaijveld mooi geweest. “Ik hoop ook over anderhalf jaar met pensioen te gaan bij mijn werkgever, PostNL. Als trainer heb ik ook van alles meegemaakt. Ik voel me nog fit en vol energie, maar ik wil niet dat ze straks tegen mij zeggen dat ik beter kan stoppen.”

De ervaring die Kraaijveld in zijn lange loopbaan heeft opgedaan komt dit seizoen goed van pas bij SV Buren. Zijn ploeg had een allerbelabberdste start in de vierde klasse met nul punten uit zes wedstrijden. Dat was schrikken op ‘t Hulster. “Zo’n slechte start heb ik nog niet eerder gemaakt bij mijn vorige clubs”, reageert Kraaijveld. “Weleens dat we een paar wedstrijden verloren, maar de eerste zes op rij niet.”

De dramatische start was des te opvallender, daar Buren vorig seizoen nog lang meedeed om promotie naar de derde klasse. De jubilerende club werd pas in de laatste wedstrijd in de nacompetitie uitgeschakeld. “We hebben het vorig seizoen boven verwachting gedaan. Dat zorgt voor een verwachtingspatroon, zo werkt dat”, zegt Kraaijveld. “Daarom kan ik me voorstellen dat veel supporters bij Buren zich helemaal rot zijn geschrokken toen we zes keer op rij verloren.”

Kraaijveld bleef in die periode vooral rustig. “Ik wist dat het goed zou komen, omdat ik vertrouwen heb in de kwaliteiten van de ploeg en de spelers. We zijn ook doorgaan op dezelfde weg.”

De slechte start verklaart hij door een samenloop van omstandigheden. “We zijn twee belangrijke spelers kwijtgeraakt en hebben daarnaast behoorlijk wat blessures gehad. Ten opzichte van vorig seizoen misten we soms vijf, zes basisspelers. Tegelijkertijd zijn we bezig met het inpassen van jeugdspelers. Daarnaast hadden we ook flink pech in een paar wedstrijden. In de eerste wedstrijd verloren we met 1-5 van Jan van Arckel, maar voor rust misten we drie, vier opgelegde kansen. In de uitwedstrijd tegen DSS’14 maakten we vlak voor tijd 1-1, maar kregen we in blessuretijd alsnog de 2-1 tegen.”

Kraaijveld bleef rustig en ook de club paniekeerde niet. “Ik heb één keer met het bestuur om tafel gezeten. Ze wilden weten of ik iets extra’s nodig had. Rust en tijd, heb ik gezegd. Zo is het ook. Het seizoen is nog lang. Inmiddels hebben we onze eerste wedstrijden gewonnen en zijn we weer aan het klimmen op de ranglijst.”

Klik voor meer artikelen op SV Buren.
Klik voor meer informatie op SV Buren.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Job Lamers de ambitieuze keeper van OJC Rosmalen JO17-1

Vandaag spreken wij met Job Lamers, de 16-jarige keeper van OJC Jo17-1. Momenteel zit Job in zijn eerste seizoen...

Talpa Network lanceert derde podcast van ‘The Cast’: De Groundhoppers

Vandaag lanceert Talpa Network 'De Groundhoppers’, een podcast van Metin Karatas en Kevin Kraan die verschillende voetbalclubs afreizen die...

Fieldmanagers delen in nieuwe podcastserie geheim achter goed voetbalveld

In de nieuwe podcastserie Grasmannen vertellen de fieldmanagers van Nederlandse topclubs hoe zij het voetbalveld in de grote stadions...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.