Vleugelflitser Vincent Verheul kan verschil maken

0
162

WNC kan moeilijk zonder hem. Met Vincent Verheul in de ploeg verandert WNC. Dat werd in het begin van het seizoen duidelijk toen Verheul herstelde van een blessure. Een rechtspoot, die graag vanaf de linkerkant komt. Hij vertrekt komend seizoen naar het ambitieuze SteDoCo.

WAARDENBURG – Verheul is inmiddels weer in topvorm en dat kan voor WNC in het vervolg van dit seizoen wel eens doorslaggevend zijn. Zijn acties en doeltreffendheid viel ook in Hoornaar op. “Er is snel gehandeld door de mensen van SteDoCo. Een mooie club lijkt mij. Stel dat ze dit seizoen geen promotie afdwingen, dan gaan we volgend jaar toch voor de titel. Ook mooi”, liet Verheul na het plaatsen van de handtekening weten. Hij kwam eerder uit voor VVIJ, FC Den Bosch, Argon, LRC Leerdam, FC Lienden en nu voor WNC. Vorig seizoen scoorde Verheul twintig keer voor zaterdag-eersteklasser WNC. Dit seizoen kampte hij aanvankelijk met een schouderblessure maar kwam net voor de winterstop weer in actie voor de Waardenburgers.

Aansluiten
De rappe Verheul trapte voor het eerst bij VVIJ in zijn woonplaats IJsselstein tegen een bal. Op zijn veertiende koos hij voor Houten, waar de jeugd in de tweede divisie speelde. FC Den Bosch plukte het talent daar weg. Verheul kon in de hoofdstad van Brabant niet aansluiten bij het eerste elftal. “Ik was ongeduldig en gunde mijzelf niet de tijd om te wachten op mijn kans.” Hij stapte in 2011 over naar topklasser Argon. De ploeg uit Mijdrecht degradeerde in 2012 naar de hoofdklasse en stopte onlangs in juni definitief met zondagvoetbal. Op de valreep won Argon, met Vincent Verheul, nog wel de landelijke KNVB-beker tegen De Treffers, na in de finale van district West I met GVVV te hebben afgerekend. “Het was een ongelooflijk afscheid van Argon, met een dubbel gevoel. Wij hadden zo’n goede groep, waren op dat moment de beste amateurclub van Nederland, maar het bestuur trok de stekker eruit.”

Snel handelen
Verheul vervolgt: “Ik had geen zin om bij Argon in de tweede klasse van het zaterdagvoetbal te gaan spelen.” Hij kende LRC-trainer Marcel van Steenis nog uit zijn FC Den Bosch-periode. Er was weinig voor nodig om de vleugelspeler naar Bruinsdeel te halen. Verheul viel wekelijks op bij LRC. FC Lienden handelde snel. De club kende Verheul nog uit zijn tijd bij Argon. Verheul: “Ik heb bewust een stapje teruggedaan om mij via LRC Leerdam weer in de kijker te spelen. Bij FC Lienden kwam ik in de top van het amateurvoetbal terecht, maar speelde lang niet altijd. Ik had nogal wat grote namen voor mij staan. In februari 2016 kreeg ik de kans om per direct naar WNC over te stappen. Daar speelde ik weer alles.”