Dennis de Koning, vaste waarde bij VV Echteld

0
166

Dennis de Koning kende een prima seizoen 2017-2018. De verdediger van voetbalvereniging Echteld maakte maar liefst dertien doelpunten en draaide een redelijk constant voetbaljaar. Hij baalt wel van de rangschikking in de zaterdag vierde klasse.

“We waren te wisselvallig. Plek 4 of 5 was echt haalbaar geweest, nu waren we al zo vroeg uitgespeeld dat we nog een paar troosteloze wedstrijden hebben gevoetbald “, aldus De Koning, die in juni 34 wordt. “We hebben best een oud team en dan merk je dat de levens drukker worden met werk en kinderen, daardoor is de trainingsopkomst niet altijd even goed en de fitheid ook niet.”

Over zijn eigen seizoen is hij redelijk tevreden. “Ik heb op veel verschillende posities gestaan, 60 procent van de tijd achterin, maar ook een gedeelte op het middenveld en in de aanval.” 13 doelpunten is voor een verdediger een bewonderenswaardig aantal. “Ik neem ook de penalty’s, dus dat scheelt al wel. Dat waren er een stuk of zes.” Zijn doelpunten lijken niet op elkaar. “Er zat zelfs een solo tussen. Dat was per ongeluk, tegen Oranje Wit Elst volgens mij. Ik liep vanaf eigen helft op en wilde zo lang mogelijk blijven lopen, tot een tegenstander zou moeten kiezen. Dat gebeurde echter pas heel laat, waardoor ik eigenlijk wel door moest gaan en de bal in de korte hoek schoot. Maar dat zegt meer over de tegenstander dan over mij. Ik probeer voornamelijk nuttig werk te verrichten, ik ben niet het type dat drie scharen maakt om vervolgens vijf man te passeren.”

De Koning vormt bij Echteld het centrale verdedigingsduo met zijn broertje Wesley. “Hij is bloed- en bloedfanatiek dus dat botst nog weleens. Ik ben ook wel gedreven, maar kan het vaak net iets beter relativeren. Soms schelden we elkaar de huid vol, maar dat is puur om de ander scherp te krijgen en na afloop zijn we dat ook gelijk weer vergeten. Ik ben voornamelijk naar Echteld gekomen om met hem samen te spelen.” De Koning speelde ook tien jaar in het eerste van Leones en één seizoen bij Theole, alvorens hij terugkeerde bij Echteld waar hij als jongetje ooit begon.

Hij vindt wedstrijden spelen nog altijd leuk en denkt voorlopig niet aan stoppen. “Ik heb vooral heel veel waardering voor de trouwe clubmensen met hart voor Echteld. Alleen voor hen al wil ik iedere wedstrijd mijn stinkende best doen.”