Vlaggend bestuurslid Adriaan Bastiaansen voelt zich thuis bij voetbalvereniging DHV

0
116

Ongeveer tien jaar loopt Adriaan Bastiaansen (64) rond bij DHV en in die periode is hij veel gaan houden van de vereniging uit Zevenbergschen Hoek. Al vier seizoenen is hij de vaste grensrechter van het vlaggenschip en ook op bestuurlijk vlak is hij belangrijk voor Den Hoek Vooruit.

Elke competitieronde van DHV 1 staat Adriaan Bastiaansen als assistent-scheidsrechter langs de lijn met een vlag in zijn hand, die hij in de lucht steekt als de situatie daarom vraagt. “Het is geen gemakkelijke taak om grensrechter te zijn en bovendien krijg je soms allerlei verwensingen naar je hoofd geslingerd”, zegt Bastiaansen. “De taak is soms ondankbaar, maar ik vind het erg leuk om op deze manier bij het eerste team betrokken te zijn”, legt hij uit. “Ik doe het nu al vier jaar met veel plezier. Helaas waren de prestaties afgelopen seizoen teleurstellend. Na acht seizoenen degradeerde DHV uit de derde klasse en dat deed pijn.”

VERSCHILLENDE FUNCTIES
Ondanks het sportief tegenvallende seizoen is Bastiaansen ook dit seizoen weer meerdere dagen per week met een grote glimlach te vinden op sportpark De Hoekschop. Hij heeft verschillende functies bij DHV. “Ik ben bestuurslid en spring soms achter de bar als de bezetting magertjes is”, zegt hij. “Een uurtje of tien per week ben ik zeker bezig met de club en dat doe ik met veel plezier. Tien jaar geleden ben ik hier met open armen ontvangen. Zo gaat dat hier trouwens altijd met nieuwkomers, die meestal niet snel meer vertrekken.”

SCHOONZOON IN DE DEFENSIE
Met Erik van der Giesen aan het roer hoopt DHV direct weer mee te doen om promotie dit seizoen. In het elftal van de nieuwe trainer speelt Jesper de Rond als centrale verdediger en dat is de schoonzoon van Bastiaansen. Staat de partner van zijn dochter vaak te appelleren voor buitenspel? “Tijdens de wedstrijd hebben we regelmatig (oog)contact en na de wedstrijd analyseren we soms het duel samen”, zegt Bastiaansen. “Het is leuk dat hij in het team speelt en mijn dochter en kleinkind komen soms kijken. Hopelijk kunnen ze dit seizoen genieten van mooi voetbal.”