In gesprek met: Mikey Damen speler Boeimeer 1

0
267

Hij had het voetbal gelaten voor wat het was, maar kon de verleiding toch niet weerstaan. De 26-jarige Mikey Damen was een aantal jaar gestopt met voetballen, omdat hij andere interesses kreeg, tot dat hij een uitnodiging kreeg van Boeimeer 4.

Hij begon als pupil in zijn woonplaats bij R.S.V. Rucphen. Op zijn veertiende werd hij gescout door RBC Roosendaal. Hij mocht een aantal keer mee trainen, maar kan het niet waarmaken om tot de selectie te komen. Hij voetbalde nog wel een aantal jaar bij R.K.V.V. Roosendaal. “Toen ik daar speelde kwam ik eigenlijk een beetje op een dood spoor, ook kreeg ik andere interesses en ben ik gaan kickboksen.” Na vijf jaar wedstrijden te hebben gekick-bokst, sloot hij aan bij een vrienden team bij Boeimeer in Breda. Na drie jaar in het vrienden team gespeeld te hebben, werd hij benaderd voor Boeimeer 1.

Mikey Damen kan zowel linksvoor als linksachter voetballen, maar als hij dan echt moest kiezen is zijn voorkeur voorin. “Bij RBC was ik weg gestuurd, omdat ik niet snel genoeg was. Op het huidige niveau heb ik er totaal geen last van. Nu word ik juist constant diep gestuurd en loop ik negen van de tien keer mijn directe tegenstander eruit. Hij speelt onder rugnummer dertien.

Het team waar Mikey terecht in kwam bestond voornamelijk uit familie. Het waren bijna allemaal neven van elkaar. “Ons team stond bekend als het kamp team, het was echt woonwagen-team zeiden ze dan. Het was heel leuk om met zoveel neefjes in het team te zitten. Het was ook gewoon zo gezellig met elkaar, na de wedstrijd wat drinken of met z’n alle uit eten, ja dat was wel echt gezellig.” In de bijna vier jaar dat Mikey in het team zat was hij drie keer kampioen geworden.

Hij sloot aan bij het vriendenteam, maar werd benaderd voor Boeimeer 1 zaterdag. “Ik heb het hier prima naar me zin. Het is echt een leuke club waar na het trainen of een wedstrijd nog gezellig wat wordt gedronken in de kantine.”

Voor de wedstrijd, gaat hij langs het graf van zijn opa. Dit doet hij, om zijn opa te bedanken. “Hij heeft voor mij altijd veel betekend. Het is een kleine moeite om daar even langs te gaan.”

Naast het voetballen bij Boeimeer vindt Mikey het leuk om zijn favoriete clubs in de gaten te houden. “Ik ben toch ook wel de hele week bezig met voetbal hoor. Zo ga ik vrijdags naar NAC en houd ik altijd alles wel bij. Ik vind dat altijd wel leuk om op de hoogte te blijven.”