Vincent Wijn gaat met VV Groote Lindt naar de Costa Brava Cup  

0
317
VV Groote Lindt-Vincent Wijn-JO23

Vincent Wijn is twintig jaar oud en begon met voetballen bij IFC, in Hendrik Ido-Ambacht. Vier seizoenen geleden stapte hij over naar VV Groote Lindt. Hier speelt hij in de JO23. Met dit elftal gaat hij in juni een toernooi spelen aan de Costa Brava, waar hij logischerwijs erg naar uit kijkt.

Even voorstellen
Vincent Wijn begon op zijn vierde/vijfde met voetballen bij IFC. Vier seizoenen geleden stapte hij over naar VV Groote Lindt. “De  Lindt is een kleine, maar erg hechte voetbalclub. Dit seizoen is er voor het  eerst een O23, waar ik zelf in speel. Normaliter speel ik als  rechtsbuiten, maar ik heb dit seizoen vaak met een blessure de bank gezellig mogen houden. We spelen in de vierde divisie. Voor de winterstop  hebben we een aantal lastige wedstrijden gehad en eindigde we zesde van de acht. Na  de winterstop hebben we onszelf teruggevochten en hebben we de  nodige punten gepakt tegen tegenstanders, waar we het eerder erg lastig tegen hadden.”

Ontstaan JO23
De JO23 van Groote Lindt is ontstaan, omdat de club een goede bestemming wilde creëren voor jongens die  overkwamen uit de O19 en voor wie de stap naar het eerste nog iets te groot was. Wijn zelf ziet dit elftal hierom als een mooie plek  om leuk en competitief voetbal te spelen op een redelijk niveau. Vanuit hier hoopt hij goed klaargestoomd te worden voor het eerste elftal.
Het elftal is volgens Wijn een unieke team, omdat veel van deze jongens al sinds  kleins af aan samen spelen. In de  loop der jaren zijn hier een aantal jongens bijgekomen (waaronder Vincent zelf). “Wij zijn met open armen ontvangen en de teamgeest is erg goed  binnen ons team.”

 Dieptepunt
Net als ieder team heeft ook de JO23 van Groote Lindt dit seizoen helaas dieptepunten beleefd. Met als absolute dieptepunt het 0-10 verlies tegen RVVH. “Dit was een wedstrijd waarin we helaas weinig te  vertellen hadden, maar hier kwam onze hechte band  gelukkig wel weer naar boven. Er was namelijk geen gezeur na de wedstrijd en  we gingen gewoon gezellig de kantine in.” Aan dit moment denkt Vincent liever niet meer terug. Hij denk namelijk liever terug aan zijn hoogtepunt, wat in de vorm van een toernooi op Llorret De Mar aan het einde van het seizoen plaats moet gaan vinden.

De Costa Brava Cup
Op het toernooi aan de Costa Brava in juni wacht het elftal al het hele seizoen met smacht. Hier gaat bijna het gehele elftal, trainer en food&bevarage manager naar toe. “Het is een toernooi vlakbij Lloret de Mar. Voetbal  staat hier centraal  en hier en daar  een biertje drinken is uiteraard bijzaak ;). Om dit toernooi  te kunnen bekostigen hebben we geprobeerd om geld in te zamelen. Dit hebben we gedaan door middel van een bardienst,  vrijwillige donaties, begeleiding van een jeugdtoernooi, een nog uit te voeren loterij en we zijn nog altijd opzoek naar meer donaties. Wij als team zien  dit als een prachtig uitje en denken hier ook een  enorme teamgeest boost uit te halen.”

Klik hier voor meer informatie over Groote Lindt
Klik hier voor meer artikelen over Groote Lindt