Victoria’04 kiest bewust voor onder 23-elftal

0
278
Victoria'04 O23

Victoria’04 beleeft komend seizoen een primeur, want voor het eerst sinds het bestaan gaat de club meedoen aan de reguliere onder 23-competitie. De fusievereniging wil met het prestatie-elftal talentvolle spelers, die niet direct in de basis komen van de hoofdmacht, een podium geven om zich verder te ontwikkelen.

Ridvan Taci, die met Barry Kouer de functie van hoofd opleidingen ‘deelt’, zegt dat Victoria’04 toe is aan de volgende stap in de ontwikkeling. “We zijn met het eerste elftal aan de weg aan het timmeren. We zijn vorig seizoen gepromoveerd naar de derde klasse en daarin staan we dit seizoen in de top. Daar zijn we trots op en we hebben daar ook met alle trainers van de club hard voor gewerkt. Het merendeel van de spelers in het eerste elftal is jonger dan 23 jaar. Dat betekent dat ze nog wel wat jaartjes mee kunnen. Tegelijkertijd is het belangrijk om als club naar de toekomst te blijven kijken en de continuïteit te blijven waarborgen. Om het huidige niveau vast te houden zul je een constante stroom van jeugdspelers naar je selectie moeten houden. In onze visie past een onder 23-elftal daar prima bij”, legt Taci uit.

Volgens Taci kan niet elke talentvolle jeugdspeler vanuit de onder 19 – dat is dit seizoen het hoogste jeugdelftal bij de club op sportpark Broekpolder – de stap naar de selectie en eerste elftal maken. “De overgang van de jeugd naar de senioren is een grote, zowel op fysiek en mentaal gebied. Ik kan mezelf ook nog goed herinneren dat ik voor de eerste keer als jeugdspeler ging meetrainen met het eerste elftal. Ik was de eerste training bont en blauw, ik wist niet wat mij overkwam. Bij de senioren gelden andere voetbalwetten.”

Victoria’04 denkt dat met een prestatief onder 23-elftal een tussenstation wordt gecreëerd voor jonge, talentvolle spelers. “We zien het als een podium waar ze kunnen rijpen. Met de onder 23 verlengen we in feite de opleiding. Het is een vangnet voor spelers die niet meteen een plaatsje in het eerste kunnen bemachtigen. Voorheen raakte je als club die jongens kwijt. Ze stopten, gingen naar een andere club of gingen in een lager elftal spelen. Met het creëren van dit nieuwe elftal zeggen we: we schrijven niemand af.”

Victoria’04 heeft Vincent Schippers aangesteld als trainer van het nieuwe Jong Victoria. “Vincent is zelf contractspeler bij FC Dordrecht en zeer talentvol. Hij is op dit moment trainer van onze onder 19 jaar. Hij wil zich graag verder ontwikkelen als trainer en ook voor hem is dit een mooie stap.”

Victoria’04 houdt ‘gewoon’ een tweede elftal, verduidelijk Taci. “Wel wordt het onder achttien vanaf komend seizoen ons hoogste jeugdelftal omdat in de praktijk blijkt dat de meerwaarde van dat ene jaar niet heel groot is.”

Op welk niveau Victoria’04 met het onder 23-elftal instroomt is nog niet duidelijk. “Een groot deel van onze huidige onder 19 zal doorstromen. Onze onder 19 speelt dit seizoen in de hoofdklasse en wij streven naar een vergelijkbaar niveau. De groep zal aangevuld worden met spelers van buitenaf, spelers die het interessant vinden om zich bij ons verder te ontwikkelen.”

Klik op sc Victoria’04 voor de laatste artikelen over de club.
Klik op sc Victoria’04 voor meer informatie over de club.