VianenFysio begeleidt ook de jeugd van Brederodes

0
117

De prettige samenwerking tussen VianenFysio en voetbalvereniging Brederodes, die al enkele jaren bestaat, wordt in het seizoen 2019-2020 verder geïntensiveerd.

Robbert Bakker en Rick van Zanten van de fysiotherapiepraktijk namen de afgelopen seizoenen al de behandeling en begeleiding van geblesseerde spelers voor hun rekening en vulden ook de herstel- en looptraining in. Daar komt de komende maanden een nieuwigheid bij: zij zullen zich ook gaan bezighouden met de loopscholing en –techniek van jeugdspelers in de leeftijdscategorie van onder 10 tot en met onder 18 jaar.

,,Daarmee gaan we eigenlijk weer een stapje verder op de weg die we binnen onze samenwerking zijn ingeslagen’’, geeft Rick van Zanten aan. ,,Voor de jeugdteams is afgelopen jaar een standaard-warming-up geïntroduceerd. We willen de aandacht voor de jeugd in het tweede achtereenvolgende jaar verder uitbouwen door aandacht te schenken aan de manier van lopen. Vanaf begin september zal één keer in de twee weken in de leeftijdscategorieën van onder 10 tot en met onder 18 aandacht zijn effectief bewegen en alles wat daarmee samenhangt. De trainers hebben een informatieavond gekregen, zodat zij weten wat er gaat gebeuren maar ook een deel zelf kunnen oppakken na het opstarten.’’

Die activiteiten komen nog eens extra bij de ondersteuning die Robbert en Rick al gaven en geven bij de club. ,,We verzorgen de loop- en hersteltrainingen voor de zaterdagselectie. Daarbij bezoeken we de training en geven ook advies als het gaat om blessurepreventie en –herstel’’, somt Rick op.

Het tweetal prijst de intensieve coöperatie met Brederodes, dat zich openstelt voor de verdere professionalisering van de medische zorg op voetbalgebied. Daarnaast is er ook een echte voetballink, want Robbert Bakker heeft na blessureleed de actieve voetbaldraad ook weer opgepakt.

Kerkstraat 12, 4132 BE Vianen.
Telefoon: 0347-345433.
Website: vianenfysio.nl.