Veteranenvoetbal bij Unitas’30: win-winsituatie

0
135

Het 35+ en 45+ voetbal is bij Unitas’30 een groot succes. De mannen genieten van een fanatiek potje, kopje koffie en een biertje op de vrijdagavond. Wat voor de club nog eens extra mooi is: de deelnemers steken elkaar aan in het oppakken van vrijwilligerstaken.

Wat Robbie van der Does allemaal doet binnen Unitas’30? Heb je even? Hij is coördinator van de JO17, accountmanager van de sponsorcommissie, werkte mee aan de glossy voor het 90-jarig bestaan van de club én is natuurlijk ook de organisator van het 35+ voetbal binnen de club van geel en zwart. “Unitas’30 is gewoon een ontzettend fijne vereniging. We zijn flink gegroeid in de afgelopen jaren, maar de lijntjes zijn nog altijd heel kort en de communicatie is helder en duidelijk. Daardoor blijft het een hechte club en krijg je geen onvrede. Ik heb eigenlijk helemaal geen tijd voor al dat vrijwilligerswerk, maar doe het graag voor Unitas’30. Juist omdat het hier zo gemoedelijk is en de onderlinge sfeer zo warm.”

D’Ouwe Brug
Inmiddels is Van der Does alweer veertien jaar lid van de club, waarvan tien als vrijwilliger. Op vrijdagavond staat hij zelf op het veld, met het 35+ voetbal. “Een jaar of vijf geleden zijn we daarmee begonnen. We kunnen elke vrijdagavond rekenen op 15 tot 25 deelnemers, afhankelijk van of NAC een thuiswedstrijd speelt. We verzamelen om 19.00 uur, spelen dan vanaf 19.30 uur tot 20.45 of 21.00 uur partijtjes en gaan vervolgens voor de derde helft de kantine in. De harde kern sluit de avond af in café D’Ouwe Brug.” Er is ook een groep die 45+ voetbal speelt, volgens Van der Does heeft dat veel weg van Walking Football. “Zij spelen vaak een uurtje, op een half veld met kleine doeltjes.”

Van der Does moedigt iedereen aan eens te komen kijken op de vrijdagavond. “Ieder clublid is welkom bij ons en als je nieuwsgierig bent, kun je een paar keer mee komen doen en dan eventueel lid worden. Het draait bij ons puur om het plezier. Het gaat er wel fanatiek aan toe, maar we weten ook allemaal dat we op maandagochtend gewoon weer fit op ons werk moeten verschijnen.” En elke week op komen dagen, dat is echt geen verplichting. “Sommigen komen vijf keer per jaar, anderen elke week.”

Vrijwilligers
Het grote voordeel voor Unitas’30 is, naast de aanwas van nieuwe leden, het vrijwilligerswerk dat deze mannen oppakken. “80 of 90 procent van onze groep is wel vrijwilliger bij Unitas’30. We steken elkaar daarin aan, stimuleren de anderen om bijvoorbeeld het team van een van de kinderen te trainen.” Andersom worden ouders die langs de kant staan op zaterdag weer benaderd om eens mee te komen doen op vrijdagavond. “En vaak blijven mensen dan komen. Ze vinden het leuk om op deze manier verbonden te zijn met elkaar én de club.” Interesse? Je kunt je aanmelden via Unitas30.nl. Ton Staaltjens gaat over het 45+ voetbal, Van der Does is het aanspreekpunt voor de 35-plussers.

Meer informatie over Unitas’30? Klik hier.
Klik hier voor de volledige krant van Etten-Leur