Verdiende overwinning SteDoCo tegen Ajax

0
133

In de Derde Divisie heeft SteDoCo afgelopen zaterdag verdiend gewonnen van de amateurs van Ajax. Gezien de laatste wedstrijden en de stand kwam Ajax voor een punt. Dat lukte de eerste helft nog aardig, maar al snel in tweede helft doorbrak SteDoCo dat plan door de 1-0 te scoren.

SteDoCo begon met dezeflfde opstelling dat won tegen VVOG. Ze hadden het initiatief, maar hadden moeite met de georganiseerde verdediging. Mark Smith moest redding brengen bij een lage schuiver van Kenneth Misa-Danso. Pas na een half uur werd de thuisploeg gevaarlijk. Na een voorzet van Benjamin van Wanrooij kon Joran Schrödeer van dichtbij intikken, maar hij mistte. De ploegen gingen met 0-0 rustten.

De tweede helft was duidelijk voor SteDoCo. Na vijf minuten spelen schoot Joran Schröder met een gericht schot de 1-0 binnen. Na de goal moesten de Amsterdammers aanvallen, en dat kwam voor de thuisploeg goed uit. Ze kregen meer ruimte, maar ook Ajax werd wat gevaarlijker, het resulteerde in kansen over en weer. Het was uiteindelijk Benjamin van Wanrooij die in staat werd gesteld om de 2-0 te maken, en dat deed hij ook. Beide ploegen kregen nog allebei een grote kansen, maar de bal werd of van de lijn gehaald, of de keeper redden hem goed.

SteDoCo speelt aankomend weekend tegen uit bij Harkemase boys, Ajax mag thuis aantreden tegen DVS.