CvdW: IJFC – Introductie

0
108

Deze editie is IJFC de Club van de Week.  Deze week zullen er meerdere interviews worden afgenomen met betrokkenen bij de club uit IJsselstein. In deze interviews zullen de betrokkenen meer vertellen over o.a. hun rol binnen de club, hoe ze bij IJFC betrokken zijn geraakt, het afgelopen seizoen en uiteraard wordt er ook vooruitgeblikt op het aankomende seizoen.

IJFC is opgericht in 1930. Het eerste elftal van de club speelt in de Tweede klasse zaterdag. De club speelt op sportpark Groenvliet in IJsselstein, samen met de andere IJsselsteinse voetbalvereniging VVIJ. De clubkleuren zijn blauw en wit, met een zwarte broek.

IJFC wil graag een vereniging zijn met een positieve clubcultuur en waar plaats is voor iedereen. Vrouwen, heren en jeugdvoetbal, prestatief en recreatief, recreanten voetbal en G-voetbal. Bij IJFC werken we blijvend hard aan het neerzetten van een positieve sportcultuur, waarin spelers zich optimaal kunnen ontwikkelen. Wij geloven erin dat in een dergelijke cultuur onze voetballers meer zelfvertrouwen krijgen (ook buiten het veld), zich daardoor beter ontwikkelen en dus met plezier naar de club komen, met als resultaat dat er betere prestaties zullen worden neergezet. Sporters presteren namelijk het beste als ze plezier en zelfvertrouwen hebben.

IJFC is een vereniging die zich richt op het zaterdagvoetbal. Het zaterdagvoetbal is en blijft aantrekkelijk voor de jeugd en senioren. IJFC is een gezellige voetbalvereniging en vanwege haar kleinschaligheid ontstaat er een hechte samenhang en kortere lijnen. IJFC heeft een uitstekende naam in de regio.