VELO en SV Honselersdijk delen de punten

0
119
sv VELO, logo

De belangrijkste vraag voorafgaande aan de wedstrijd was: wel of niet spelen op het hoofdveld. De fa. Vrij had vrijdagmiddag het veld nog extra onder handen genomen en in de laatste uren hadden trouwe vrijwilligers nog de laatste belemmeringen weggewerkt zodat de ervaren scheidsrechter Takacs het groene licht kon geven. En achteraf was dat, zeker voor de teams en de toeschouwers, de juiste beslissing.

SV Honselersdijk begon voortvarend aan deze wedstrijd. Bij een voorzet vanaf links was er niemand voor het doel om af te ronden en bij een corner van spelmaker Tom van Veen zag Nick van der Kraan zijn inzet naast het doel gaan. Na een kwartier de eerste gevaarlijke aanvallen van VELO maar Vince van Egmond zag zijn schot door doelman Quinten van der Helm omgezet in een corner en de kopbal van Mart Dubbeld ging naast het doel. In de 26e minuut ook pech bij Emiel Rours toen zijn vrije trap via de lat over het doel ging.

De Dijkenaren kwamen in de 37e minuut niet onverwacht op voorsprong. Een vrije trap van Tom van Veen werd voor het doel ingekopt door Ricardo van der Zijden waarna de bal via de binnenkant van de 2e paal tot verrassing van de VELO-defensie én doelman Deniz Pamuk in het doel verdween, 0-1. In de laatste vijf minuten van de 1e helft moest doelman Quinten van der Helm zijn klasse tonen bij een voorzet van Benjamin el Amrani (over het doel getikt) en was VELO-doelman Deniz Pamuk de baas over een schot van Tom van Veen.

2e helft

In het begin van de 2e helft kwam het eerste gevaar weer van de bezoekers met een schot van Joey Valstar tot corner verwerkt door VELO-doelman Deniz Pamuk. In de 57e minuut wel succes voor VELO. Bij een ingooi aan de linkerkant kwam de bal via/via voor het doel waarna Irshan Jagbandhan de trekker kon overhalen en de gelijkmaker op het scorebord bracht, 1-1. VELO wilde doordrukken en Emiel Rours zag, na een voorzet van Mart Dubbeld, een kopbal in kansrijke positie naast het doel gaan. Honselersdijk kwam daarna weer in de wedstrijd maar bij enkele gevaarlijke aanvallen wisten Bas van Dommelen, ingevallen voor Benjamin el Amrani, en Ryan Korsuize het gevaar te keren.

Na 70 minuten kwamen Lars de Jong en Abel Dries in het veld voor Irshan Jagbandhan en Emiel Rours. Lars de Jong kreeg uit een voorzet van de opgekomen Mart Dubbeld nog een kans om VELO op voorsprong te zetten maar doelman Quinten van der Helm maakte er een corner van. Na de eerdere wissels haalde Rick Das het eindsignaal ook niet en moest zich nog laten vervangen door Sietse Fidom. De VELO-defensie én doelman Deniz Pamuk wisten in de slotfase succes voor Honselersdijk nog te voorkomen bij gevaarlijke acties van Tom van Veen. Zo bleef het dus 1-1.

Na het laatste fluitsignaal van arbiter Takacs, prima wedstrijd, had SV Honselersdijk misschien wel gehoopt op de drie punten maar als goede buur werd dat ene punt toch wel gegund aan VELO.

As. zaterdag voor VELO geen competitie, wel een oefenwedstrijd tegen De Jodan Boys, ook een 1e klasser. Zaterdag 3 februari staat voor VELO de thuiswedstrijd tegen Voorschoten ’97 op het programma.

Klik op VELO Wateringen voor de laatste artikelen over de club.
Klik op VELO wateringen voor meer informatie over de club.