RBC wint topper van WNC en loopt verder uit

0
216
RBC Roosendaal - WNC

RBC heeft de eerste competitiewedstrijd na de winterstop weten te winnen en deelde meteen een dreun uit aan de huidig nummer twee WNC. In het Atik Stadion stond het bij rust 3-0, werd het daarna nog even spannend toen de bezoekers terugkwamen tot 3-2, maar uiteindelijk trok RBC aan het langste eind met een 5-2 overwinning.

Er waren geen wijzigingen aangebracht in het elftal ten opzichte van vorige week toen er met 0-6 werd gewonnen op bezoek bij Hoeven. RBC opende sterk. Tom de Bonte kreeg twee grote kansen. Het eerste was een schot en werd gestopt in de korte hoek. Niet veel later kon hij vrijstaand inkoppen, maar zijn inzet ging voorlangs.

Daarvoor was Moustafa Mohammad ook al dichtbij toen hij naar binnen trok en de bal in de korte hoek wilde schieten. Zijn schot ging voorlangs. Het was uiteindelijk wel RBC’s aanvalsleider De Bonte die de score opende. Na een mooie aanval wist De Bonte via een intikker de 1-0 op het scorebord te krijgen. Een kwartier later verdubbelde de score toen Jens Wirix – een bal die losgelaten werd door de WNC-doelman na een kiezelhard schot van Rhomar Boudzra – binnen schoot. Daarna schoot Mohammad twee minuten later zichzelf op het bord door in de verre hoek de 3-0 te maken.

RBC leek op rozen te zitten, maar zag na een kwartier in de tweede helft WNC weer dichterbij kruipen toen het ineens 3-2 stond. WNC gaf meer pressing naar voren en RBC had moeite om onder de druk uit te komen. Een voorzet vanaf links werd aangenomen in het centrum en afgewerkt, 3-1. Even later was het ook 3-2 toen uit een corner de tweede treffer van de bezoekers genoteerd kon worden. RBC was echter snel weer bij de les toen Jens Wirix andermaal raak schoot na een goede aanval via Mohammad. De ingevallen Randy Elst kwam daarna voor de keeper, maar zijn schot ging voorlangs. Jens Wirix had meer geluk en maakte in de blessuretijd zijn hattrick compleet, 5-2. Klik hier voor een samenvatting van de wedstrijd. Voor een nabeschouwing met trainer-coach Mark Klippel klik je hier.

Door de overwinning is het gat met WNC gegroeid naar veertien punten. Almkerk kwam eerder deze dag in actie en verloor thuis van SV TOP met 1-3. Morgen komen Emplina en SC ’t Zand in actie tegen elkaar. Beiden kunnen nog over WNC heen, waardoor het gat naar de nummer twee verkleind kan worden naar twaalf punten. Volgende week reist RBC af naar Oosterhout als het de degens kruist met TSC.

Klik op RBC Roosendaal voor de laatste artikelen over de club.
Klik op RBC Roosendaal voor meer informatie over de club.