Veldrenovatie noopt Stavenisse tijdens seizoen tot uitwijken

STAVENISSE – Nieuwe drainage plaatsen, beregening erin én een nieuwe grasmat. Meestal zijn het werkzaamheden die in het tussenseizoen worden, maar bij Stavenisse waren de werkzaamheden dusdanig, dat volgens voorzitter Louis Wesdorp er in april al mee gestart moest worden. Het noopte de vierdeklasser tot improviseren.
dakraam_251134
“Willen we de boel in het nieuwe seizoen helemaal op de rit hebben en het veld speelklaar. Dan hadden we geen andere keuze dan al tijdens de tweede seizoenshelft de werkzaamheden te starten. We hebben daarop contact gezocht met SV Smerdiek, waar we ook qua jeugd mee samenwerken, om daar onze thuiswedstrijden af te werken. En trainen dat konden we vanaf april doen op een trapveld op Camping Stavenisse. Het was en is improviseren en behelpen, maar op deze manier is het prima te doen.”

Het hoofd- en trainingsveld waren beiden aan vervanging toe, maar in een eerder stadium had het bestuur van Stavenisse besloten om het nog een paar jaar uit te stellen. Toch moest er nu wel iets gebeuren, mede ook omdat de drainage niet goed meer werkte en het de velden soms onbespeelbaar maakte. “En we hebben goede afspraken gemaakt met de gemeente. Zij bekostigen bijvoorbeeld de beregeningsinstallatie, waarbij wij als club dan moeten zorgen voor een buffervat en pomp. Op die manier is het voor ons mogelijk om voor de toekomst hier een prachtig nieuw veld te realiseren.”

Het is de bedoeling om in september, als de bekerwedstrijden van het nieuwe seizoen beginnen, op ons eigen veld te kunnen trainen en spelen. “Dat wordt nog wel duimen draaien, mede omdat de ingezaaide velden ook goed moeten aangroeien willen we er op kunnen spelen. Want we zijn een kleine vereniging en moeten het vooral hebben van dat beetje kantineopbrengst. Door de coronaperiode waren die teruggebracht tot nul en ook nu is het natuurlijk niet ideaal. Maar na de wedstrijden, zowel uit en thuis die we elders hebben gespeeld is de spelersgroep altijd hier naar de kantine gekomen. Het zijn alle kleine beetjes die helpen in dit soort situaties.”

Met de nieuwe velden en installatie moet de hekkensluiter in de vierde klasse de komende dertig jaar vooruit kunnen. “Het is ook gewoon belangrijk voor de leefbaarheid hier, dat de voetbalclub blijft bestaan. Sportief hebben we nu een lastig jaar. Blessures en ook enkele jongens die elders zijn gaan spelen. Qua jeugd gaan hopelijk op termijn enkelen doorstromen naar aan onze senioren. En hopelijk kunnen we ook nog wat nieuwe jongens overtuigen om voor Stavenisse te kiezen. Samen met al het regelwerk voor de veldrenovatie kost het wel de nodige uurtjes. Dat doe ik overigens niet alleen hoor. Het voltallige bestuur draagt zijn steentje er aan bij om de boel in leven te houden.”

Klik op Stavenisse voor het laatste artikel over de club.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Sven d’Hooghe zit nog altijd volop in zijn revalidatieproces  

CLINGE – Hij mag inmiddels weer voorzichtig lopen op de loopband en binnenkort gaat Sven d’Hooghe voor het eerst...

MVV’58 5 heeft een uitstekend scoutingsnetwerk

Vandaag gaan we in gesprek met Niels van Oort van MVV’58 5. Niels is op zijn zevende begonnen met...

Alkan Uzun en DIA zijn ‘een match’

Toen hij afgelopen seizoen zonder club zat en zichzelf de vraag stelde welke club bij hem zou passen, stond...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.