Steenbergen volgens Mike de Hoog opgebroken door smalle selectie

STEENBERGEN – Als de spelersgroep groter was geweest, dan had er volgens Mike de Hoog voor zijn ploeg Steenbergen wellicht meer ingezeten dit seizoen. Het zag MOC’17 en Internos steeds verder weglopen in het titelgevecht van de 4e Klasse C in het zaterdagvoetbal. ‘De selectie is te smal gebleken om tot het eind te blijven meestrijden.’
dakraam_251134
Het getuigt van realisme bij de 22-jarige De Hoog, die al sinds zijn zevende rondloopt op de velden aan de Seringenlaan. “Mijn ouders zijn inmiddels verhuisd naar Welberg en zelf woon ik vanwege studie in Breda, maar toch ben ik altijd Steenbergen wel trouw gebleven. Ik voel me er thuis, ken iedereen en speel al een aantal seizoenen hier in het eerste elftal. Dat bevalt goed, dus waarom zou je dan switchen van club?”

Jammer is volgens de aanvaller wel, dat de onervarenheid de ploeg soms onnodig puntverlies heeft gekost dit seizoen. “Maar aan de andere kant is het ook wel logisch. We zijn begonnen met een spelersgroep van zo’n achttien man, maar door verschillende redenen zijn er daarvan enkele afgehaakt. Dan moet je terugvallen op jonge jongens uit het tweede of de JO19. Dan weet je dat dit, zeker in een sterke klasse zoals die vierde klasse is, punten kan kosten. We hebben het dit jaar vooral laten liggen in de reeks wedstrijden tegen de directe concurrentie.”

“Een vormdip als team kan altijd gebeuren, maar dan is het wel extra zuur als je dat overkomt in de rechtstreekse duels tegen andere titelkandidaten. Realistisch is dan wel om te bekennen, dat zij laten zien een stuk verder te staan dan wij. Het is dus zaak om zeker richting volgend seizoen te kijken waar we de selectie kunnen aanvullen en versterken. Wil je écht meedoen, dan zal er in dat opzicht zeker wat moeten gebeuren.”

Er zal hoe dan ook in het nieuwe seizoen wel een andere wind gaan waaien bij Steenbergen, waar in de persoon van Peter van Poortvliet een nieuwe trainer voor de groep komt te staan. Hij maakt de overstap van SPS richting de ploeg van De Hoog. “Dat is alleen maar goed. We zijn ook wel toen aan een nieuwe impuls, een nieuw gezicht voor de groep kan ook verfrissend werken. Zelf probeer ik gewoon mijn uiterste best te doen om belangrijk te zijn en blijven voor het elftal.”

Want hoewel gaandeweg het seizoen de titel uit het zicht verdween en Steenbergen zich op mag maken voor de nacompetitie, kijkt De Hoog zelf wel redelijk tevreden naar zijn eigen prestaties. “In de seizoenen dat ik nu bij de eerste selectie zit en dat ik basisspeler ben, heb ik aangetoond belangrijk te kunnen zijn. Met doelpunten én assists. Ook dit seizoen heb ik regelmatig mijn goals meegepikt en ben ik door de trainer benoemd tot derde aanvoerder. Een aantal duels ben ik bij afwezigheid van de andere twee ook aanvoerder geweest en daar ben ik trots op. Die verantwoordelijkheid neem ik graag en krijg ik ook van mijn teamgenoten, dus dat voelt prettig en als een blijk van waardering.”

Hoewel hij het momenteel goed naar de zin heeft bij Steenbergen, is de aanvaller ook best benieuwd waar zijn sportieve plafond ligt. Hij wil zich graag meten op een hoger niveau, tegen sterkere tegenstanders. Persoonlijk én als team. “We hebben aangetoond in duels tegen hoger spelende ploegen, dat we daarin soms niet onderdoen. Het is alleen zaak om uit deze klasse te komen en dan zie ik ons zeker nog wel stappen zetten. Er zit nog wel meer in deze groep, en hopelijk ook in mezelf. Het is de komende jaren zaak om dat eruit te laten komen.”

Klik op Steenbergen voor het laatste artikel over de club.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Club van de Week-Rick Wijntje hoopt volgend seizoen de verwachtingen van GOZ waar te maken

De 23-jarige aanvaller Rick Wijntje maakte aan het begin van dit seizoen een transfer van SHO naar GOZ. Zijn...

Drie nieuwe aanwinsten voor VV Rhoon

Levi Koster keert terug, Tom den Boer en Henk Meijers komen naar Rhoon De 17 jarige talentvolle 2-benige buitenspeler Levi...

Jan Lindhout van WSV Well hoopt op de nacompetitie

Vandaag spreken wij met Jan Lindhout, de 27-jarige linksbuiten van WSV Well. Jan debuteerde op zijn zestiende al in...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.