Veerkrachtig SJC speelt gelijk tegen DOVO

0
152

Gelijk spelen tegen een bijzonder sterke ploeg als DOVO mag bijna als winst worden gezien. Tijdens de reis terug naar Noordwijk bleek de stemming SJC dan ook opperbest. Vol vertrouwen keken spelers en de begeleidende staf dan ook naar de thuiswedstrijd van zaterdag a.s. tegen Achilles ’29. Wel met de wetenschap dat de ploeg uit Groesbeek een goede reeks van drie gelijke spelen heeft afgewerkt.

Maar wat aan de gezellige terugreis vooraf ging was natuurlijk belangrijker. De wedstrijd in Veenendaal tegen DOVO waarin SJC in de eerste helft opnieuw werd afgetroefd. Net als in de thuiswedstrijd brachten de snelle vleugelspitsen de SJC-verdediging steeds weer in moeilijkheden.
In de thuiswedstrijd toonde de ploeg van Gert Kruys nog aan dat zij tactisch als technisch verder waren dan SJC. Deze keer zag Sjaak Polak kans om in de rust zijn ploeg op te peppen en het tactisch concept zo aan te passen dat DOVO het moeilijk kreeg. En dat er zelfs een gelijkspel kon worden afgedwongen. Voor dat hij deze ingreep toepaste moest hij echter lijdzaam toezien hoe scheidsrechter Maurice Paarhuis na 6 minuten een schwalbe van Kesley den Haag met een penalty beloonde: 1-0. En 10 minuten later werd het vanuit een vrije trap ook nog eens 2-0. De SJC-supporters vreesden het ergste en zagen bovendien dat SJC maar geen vat kon krijgen op het sterk spelende DOVO. De 3-0 op slag van rust leek de genadeklap maar zou dit juist niet blijken te zijn.

Inhaalrace

Wat Sjaak Polak precies tegen zijn spelers heeft gezegd weten we niet maar een feit is dat de 2e helft een compleet ander SJC liet zien. De snelle spitsen werden korter gedekt, de duels werden veel vaker gewonnen en DOVO leek in niets meer op de dominerende elf van voor de thee. Een opstootje dreigde even ellende op te leveren maar Paarhuis wist de rust te herstellen. Het incident leek SJC zelfs te inspireren. Aanvoerder Stef van der Zalm kwam samen met Demir Strojil steeds meer in de wedstrijd. Abbas al Tamimy, die zich opnieuw onderscheidde als hardwerkende middenvelder, kon na een uur spelen een breedtepass van DOVO kon onderscheppen. Waarna hij met zijn schot het doel wist te treffen: 3-1. En toen het 5 minuten later via Youssef el Baouchi ook nog eens 3-2 werd, begrepen de Noordwijkers dat er deze middag wel wat te halen viel.

Een druk coachende Polak zag dat DOVO plotseling de onderliggende ploeg werd. En geen moment de vorm van voor rust kon benaderen. Opvallend was dat Gert Kruys geen tactisch antwoord had op Polaks omzetting. Bij SJC speelde inmiddels Mark Turk als vervanger van Mike van Toor opnieuw een dominante rol op het middenveld. En heel begrijpelijk was er grote vreugde in het Noordwijkse kamp toen Rick van Dijk de gelijkmaker wist te scoren: 3-3.
Met Jelle van Went voor kilometervreter Demir Strojil en tot slot nog Tracy Kapata voor Tom Duindam deed zich voor de eerste nog een mogelijkheid voor. Bovendien kon de Veenendaalse keeper in de slotfase nog een 2e doelpunt van Youssef el Baouchi voorkomen. Terwijl kort daarvoor Haggerty bij een 100% kans voor DOVO zich wist te onderscheiden. Al met al werd het uiteindelijk een wel verdiend gelijk spel voor de ploeg die opnieuw veerkracht wist te tonen.