Papendrecht speelt gelijk tegen Roda Boys

0
133

Op een guur en nat Slobbengors heeft Papendrecht, de nummer 5 uit de stand, een punt gepakt tegen nummer 2 Roda Boys/Bommelerwaard. Na een leuk duel werd het 1-1.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Roda Boys. Na een uitbraak over rechts ging de bal voorlangs het doel van Papendrecht-keeper Roy Rijntjes. In de 6e minuut kregen de bezoekers de volgende kans, maar bij de tweede paal werd de bal net naast gekopt.

Na de beginfase kreeg Papendrecht meer grip op de wedstrijd. Dat resulteerde in wat kansjes. Papendrecht zette meer druk op de tegenstander, waardoor Roda Boys minder tot voetballen kwam. In de 14e minuut leverde dat aan de zijlijn balwinst op voor Djerrel Saffignani. Hij gaf vervolgens de bal mee aan Justin Beemsterboer. De jonge aanvaller sneed op snelheid naar binnen. Oog in oog met keeper Paul van den Elzen schoot hij de bal in de verre hoek: 1-0.

Na de openingstreffer behield Papendrecht het betere van het spel. Jearlon Martina was dicht bij de 2-0, nadat hij druk zette op de goalie van de gasten. De trap van de doelman belandde op de rug van Martina, waarna de bal net naast de verkeerde kant van de paal hobbelde.

Na de rust nam Roda Boys het initiatief, maar Papendrecht bleef gevaarlijk in de counter. Justin Beemsterboer was de eerste, die profiteerde van de ruimte. Hij werd op links weggestuurd, maar Jearlon Martina kwam een teenlengte tekort om bij de tweede paal de bal binnen te glijden. Ook Roda Boys liet zich zien, maar de sterk keepende Roy Rijntjes kon een schot van Nils Loef van de rand van de zestien onschadelijk maken. Na een uur voetballen viel dan toch de 1-1. Met een splijtende pass door het centrum werd Jordi de Wit weggestuurd. Zijn voorzet kon bij de tweede paal door Christiaan van Aalst op goal gekopt worden. Via een been van Nick Kamerling verdween de bal in het doel.

Papendrecht werd na de gelijkmaker flink onder druk gezet en kwam er nauwelijks meer uit. Na de wissel van Jay Luciano voor de geblesseerde Xavier Leenheer kwam de thuisploeg onder de druk uit en kreeg zelfs nog mogelijkheden om de winst te pakken. De eerste kans was voor Justin Beemsterboer. Hij veroverde de bal en kon alleen de zestien in. Alleen voor Paul van den Elzen besloot hij, waar het bedienen van Jay Luciano een betere keuze was, de verre hoek te zoeken, maar zijn schot was een prooi voor de Roda Boys-keeper. Niet veel later ontstond een identieke situatie. Deze keer spatte het schot van Beemsterboer uiteen op de paal. De rebound kon door Jay Luciano niet in een doelpunt worden omgezet. Na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Joost Bezemer waren beide partijen tevreden met een punt.

Opstelling: Rijntjes, Van Rooijen, Adouvi, Kamerling, Leenheer (Luciano), Muilwijk, Van der Net, Saffignani, Martina, Beemsterboer, Lighaam (Van Ek).