Veel mutaties binnen bestuur FC Drunen

0
334
Henk Cornelisse FC Drunen

Binnen het bestuur van FC Drunen hebben zich de laatste maanden vrij veel mutaties voorgedaan. Aan het eind van dit seizoen volgt bovendien het afscheid van de hoofdcoaches Ali Albayrak (zondag) en Robbie Koole (zaterdag). Is er sprake van een exodus? Het is vooral tijd voor nieuw elan, volgens de teruggekeerde voorzitter Henk Cornelisse. 

Na het vroegtijdig vertrek van voorzitter Bas Bork en penningmeester Emiel van Elshout is oud-voorzitter Henk Cornelisse op verzoek teruggekeerd op zijn plek. “De roep om terug te keren kon ik niet weerstaan”, vertelt Cornelisse. “Het blijft immers een vereniging die mij aan het hart gaat. Veel mutaties in een maatschappelijk gezien roerige tijd leidt in de regel tot onrust. Door snel te handelen hebben we een dergelijke onrust voorkomen.”

Clubman Sjoerd van de Harst toonde zich bereid tot het bestuur toe te treden in de functie van penningmeester. Bestuurslid sponsorzaken Jaap Verstraate stelde zich, na een jarenlange inzet, niet langer verkiesbaar en is inmiddels vervangen door Gert-Jan Wiersma. Ook met de hoofdcoaches van de prestatie-elftallen werd gebroken.

Ali Albayrak neemt na afloop van het lopende seizoen een sabbaticalperiode en zal halverwege het seizoen 2023/24 in een andere functie zijn bijdrage aan FC Drunen blijven leveren. Robbie Koole zet zijn coachcarrière elders voort. “Wij zijn beide hoofdcoaches veel dank verschuldigd voor hun jarenlange verdiensten voor FC Drunen en wij wensen hen zowel in privé-als sportief opzicht alle goeds toe”, aldus Cornelisse, die bevestigt dat de zoektocht naar een vervanger reeds is geopend. 

“We willen een zo breed mogelijk draagvlak creëren voor deze aanstelling”, vertelt de voorzitter. “Zorgvuldigheid voor wat betreft de juiste keuze van de nieuwe hoofdcoach gaat mede daarom boven de snelheid.” Zaterdagcoach Koole hoeft in ieder geval niet te worden vervangen. “Na een evaluatie zijn we tot de conclusie te komen dat twee selectieteams, zaterdag én zondag, vooralsnog een te ambitieuze doelstelling is voor FC Drunen is. Daarom willen wij komend seizoen met één selectieteam aan de competitie deel gaan nemen.” Dat zal gebeuren in de zondagcompetitie, waar tijdens de oprichting van de club in 1969 ook al de prioriteit lag.

Plannen voor de toekomst heeft FC Drunen volop. Zo wil de club gaan deelnemen aan een 35+-competitie en hoopt het de komende maanden meer vrouwen te strikken voor het dameselftal. Bovendien zal het zaterdagvoetbal niet helemaal verdwijnen. Het tweede elftal gaat sowieso door en ook het derde zaterdagteam blijft komend seizoen mogelijk spelen. Ook de jeugdopleiding van de club zal een grondige renovatie ondergaan. “De komende maanden zal het nieuwe elan zichtbaar worden”, aldus Cornelisse.

Eerst moest de focus de afgelopen weken echter op het sportieve. Het eerste zondagelftal van FC Drunen streed dit seizoen om handhaving in de vierde klasse zondag. “De komende jaren willen we bouwen aan een sterke ploeg”, aldus Cornelisse. “Hierbij worden we gesteund door de vele enthousiaste vrijwilligers en sponsoren, en natuurlijk ook onze trouwe leden. Ik kijk heel erg uit naar de toekomst met de club.”

Klik hier voor meer artikelen over FC Drunen
Klik hier voor meer informatie over FC Drunen