Dennis de Vette laat VDL niet los

0
432
Dennis de Vette VDL

Dennis de Vette ruilt komende zomer bij VDL het trainingspak in voor dat van een maatpak. De assistent van hoofdtrainer Henk Salari wordt als lid van de tweekoppige technische commissie verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de selectie van de Maassluizer derdeklasser.

De Vette is bezig aan zijn elfde seizoen als trainer in de selectie van VDL. Hij had acht seizoenen het tweede elftal onder zijn hoede en de oud-voetballer van Fortuna Vlaardingen assisteerde daarnaast de hoofdtrainers van de club. “Drie seizoenen geleden ben ik door mijn drukke baan gestopt als trainer van het tweede. Twee dagen in de week trainen ging niet meer. Sindsdien ben ik assistent-trainer van Henk Salari. Op donderdag ben ik altijd op de training.”

Omdat De Vette ook een periode de trainingen deed van het team van zijn dochter, die in de meisjes onder vijftien bij VDL speelt, was hij weinig dagen niet op het VDL-complex te vinden. “Daarom vond ik elf jaar mooi geweest”, zegt hij. Dat hij gestrikt is voor de technische commissie heeft te maken dat hij in die jaren zoals hij dat zelf noemt ‘een echte VDL-man’ is geworden. “Deze club laat je niet los. Als lid van de technische commissie ben je ook minder gebonden aan vaste tijden. Het is zeker niet minder werk, maar het past beter in mijn werk- en leefritme.”

Bij VDL was er geen technische commissie nadat James van der Kraan halverwege dit seizoen een stapje terug had gedaan. “James had het ook druk met werk. We gaan het nu samen doen, waarbij ik verantwoordelijk wordt voor de selectie.”

En omdat het einde van het seizoen nadert is De Vette al behoorlijk actief in zijn nieuwe rol. Hij had al een belangrijke stempel bij het aantrekken van de nieuwe trainer Gilbert de Wildt. “Dat zijn natuurlijk zaken die niet kunnen wachten”, zegt hij. “Toen bekend werd dat Henk zou weggaan na dit seizoen heb ik meteen een telefoontje gewaagd naar Gilbert. Ik heb zelf nog onder hem gespeeld bij Fortuna Vlaardingen. Gilbert is een trainer die op hoog niveau clubs heeft getraind, maar mijn gevoel zegt dat hij goed past bij VDL.”

De Vette weet waarover hij praat, want hij was in het verleden al vijf jaar assistent van Arwin  Verburgh en is dat nu ook voor het vijfde seizoen van Henk Salari.

Salari en De Vette staan in het resterende deel van dit seizoen nog wel voor de opdracht om VDL te behouden voor de vierde klasse. “Het wordt nog spannend”, omschrijft hij de stand van zaken in de derde klasse voor VDL. “Half maart was onze situatie vrij uitzichtloos, maar vervolgens hebben we een geweldige serie gemaakt, waardoor we toch weer kans maken om ons te handhaven.”

Het is De Vette veel waard om VDL te behouden voor de vierde klasse. “Maar als het niet lukt is dat ook weer geen ramp, dan gaan we proberen zo snel mogelijk weer terug te keren in de derde klasse.”

Degradatie verandert volgens De Vette ook weinig aan de uitgangspunten bij zijn club. “We zullen het van onze jeugd moet hebben. We hebben veel jeugd en daarin ook potentie. Het gaat erom dat we zorgen voor een goede doorstroming. Daarom ook is er dit seizoen gekozen om weer een tweede elftal te maken, met jongens van de onder negentien en onder 23.”

Klik op VDL Maassluis voor de laatste artikelen over de club.
Klik op VDL Maassluis voor meer informatie over de club.