Van Wanrooij over het Waalwijkse bedrijvenlandschap

Van jarenlang profvoetballer bij RKC tot het runnen van een Waalwijks familiebedrijf in verpakkingsmaterialen. Een connectie die je niet zo snel zult leggen. Toch is dit voor de 51-jarige Carlos van Wanrooij heel normaal. “Nadat mijn carrière als profvoetballer op 36-jarige leeftijd stopte, ben ik snel daarna samen met mijn vrouw Brigitte in het bedrijf van haar ouders gaan werken. Een stap waar wij beiden tot op de dag van vandaag nog steeds erg blij mee zijn.”

VAN AMATEUR NAAR PROF
De, in Kaatsheuvel geboren middenvelder, voetbalde vrijwel zijn hele jeugd bij v.v. DESK. “Ik kwam op mijn 19e als broekie bij RKC. Die overstap was zeer leerzaam. “Ik was jong, kwam van een amateurclub, alles was nieuw en dan ben je enthousiast. Tevens werden we in dat jaar kampioen en promoveerde we met RKC naar de Eredivisie.” Het jaar daarna maakte Carlos de overstap naar NEC, waar hij zijn eerste profcontract tekende. Na negen jaar (7 jaar NEC en twee jaar Vitesse) keerde hij terug bij RKC op de plek waar zijn voetbalcarrière écht is begonnen.” RKC speelde in de onderste regionen van de Eredivisie, maar met de komst van trainer Martin Jol braken er mooie tijden aan. Op een aantal doelpunten na misten we dat seizoen met RKC zelfs Europees voetbal. Een mooie tijd, waar ik zeker met heel veel plezier op terug kijk”, vertelt Carlos. In deze periode maakte ook Dennis van der Pennen deel uit van de selectie.

TRIMBACH DOZEN
Na Carlos zijn voetbalcarrière besluiten Carlos en Brigitte in 2004 dat ze mee gaan werken in het bedrijf van Brigitte haar ouders. “Mijn ouders runde het bedrijf vrijwel met zijn tweeën, alleen mijn tante werkte op de administratie. En doet dat nu trouwens nog steeds”. Na die periode is er bij Trimbach Dozen veel veranderd. Carlos en Brigitte namen na een aantal jaar het bedrijf over. Een beslissing die niet zomaar genomen werd. “Mijn vader had alle informatie van het bedrijf in zijn hoofd zitten en samen met mijn moeder heeft hij het vanaf nul opgebouwd. Maar er zijn in de tussenliggende periode heel veel zaken veranderd”, zegt Brigitte.

GROTE VOORRAAD, SNELLE LEVERING
“Iedereen is bij ons welkom of je nu een grote of kleine afnemer bent. In onze branche is enorm veel concurrentie. We proberen ons te onderscheiden door een ruim assortiment uit voorraad te leveren. Daardoor kan de klant op ieder gewenst moment artikelen afnemen in de aantallen die zij willen.” Trimbach Dozen heeft veel klanten in de omgeving De Langstraat. “We werken veel samen met ondernemers uit de regio, velen van hen zijn al klant uit de tijd van mijn schoonouders. Zij hebben echt de basis van het bedrijf gelegd”, vertelt Carlos.

GROEI EN UITBREIDING
Het bedrijf bleef groeien en ze kwamen handjes te kort, vooral in het magazijn. Carlos had nog contact met Dennis van der Pennen, uit zijn RKC-tijd en heeft toen bij hem gepolst of hij interesse had het team te komen versterken. Inmiddels werken ook beide kinderen in het bedrijf. Kevin is samen met Dennis volledig verantwoordelijk voor alle werkzaamheden in en rondom het magazijn, Amy houdt zich voornamelijk bezig met alles wat er op kantoor gebeurd. Ook de webshop, verpakkingenzo.nl, valt onder haar hoede.

ONDERSTEUNING LOKALE SPORTCLUBS
Trimbach Dozen speelt ook op maatschappelijk gebied een rol in de Gemeente Waalwijk. “We zijn sponsor van RKC Waalwijk, v.v. DESK en v.v. NEO’25. Ik vind dat je als bedrijf ook een maatschappelijk functie hebt. Sponsoring van lokale verenigingen is daar een onderdeel van. Ik heb daar in mijn voetbalperiode ook deels de vruchten van geplukt en daarnaast vind ik het belangrijk dat deze clubs waar wij als familiebedrijf een band mee hebben, worden gesteund.”

De band met DESK is er door Carlos zijn eigen voetbalcarrière daar, maar daarnaast hebben Amy en Kevin ook alle twee bij DESK gespeeld. Momenteel voetbalt Amy bij v.v. NEO’25.

“Vanuit de oorsprong is Trimbach een echt familiebedrijf en dat zijn we dus ook altijd gebleven. Ik denk dat daar ook deels onze kracht en onderscheidenheid zit. We zijn een betrouwbare partner voor onze klanten, nemen een stukje risico weg en leveren direct vanuit voorraad. We brengen de bestellingen van bedrijven hier uit de buurt zelf rond, dus dat zorgt ook voor een persoonlijke binding met de klanten. Dat is iets wat Brigitte haar vader in zijn tijd al deed, nu heeft Kevin de taken van zijn opa overgenomen. Het is mooi dat wij als gezin zijnde het bedrijf laten groeien en in stand houden.

Wil je meer informatie 0ver de club RKC? Klik hier.
Lees hier het stuk ‘Van Mosselveld blij met transitie van RKC Waalwijk’

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Chris Tolman gaat vierde seizoen in met sv DSO 3

Vandaag spreken we met Chris Tolman, de 27-jarige voetballer van sv DSO 3. Chris Tolman speelde vroeger in de...

In gesprek met Boris en Lorenzo van Creating Legends Academy

Vandaag zijn we in gesprek met de 47-jarige Boris Knebel en de 32-jarige Lorenzo Philippi. De twee heren zijn...

John van Leeuwen heeft zin in nieuwe klus bij FIOS

Of John van Leeuwen zin heeft in zijn nieuwe klus als hoofdtrainer van FIOS? Reken maar! De Rotterdammer neemt...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.