Trainer Stefan Brok is thuis bij NEO’25

Na een uitstekend eerste seizoen zijn de verwachtingen hooggespannen voor NEO’25. Trainer Stefan Brok maakte een goede voorbereiding mee, maar zag zijn jonge spelersgroep niet thuis geven in de eerste wedstrijden van de competitie.

Het eerste seizoen van de 48-jarige oefenmeester Stefan Brok bij ‘zijn’ NEO’25 beviel hem uitstekend. Dat was ook te verwachten, het leek een droomhuwelijk tussen club en trainer. Brok was zelf in het verleden aanvoerder van het eerste, speelde in het veteranenteam en zijn zoon Sam zit nu in de selectie. Sterker nog, NEO’25 was de enige club die hem van een voetbalpensioen kon weerhouden. En dat deed de club uit Sprang-Capelle, ruim een jaar geleden.

POLLEN
“We werden gelijk vijfde, terwijl we wekelijks met zes of zeven jongens speelden van achttien tot twintig jaar oud. Het is een hartstikke mooie lichting, maar ze moeten wel opboksen tegen volwassen kerels. Qua fysiek en slimmigheidjes is dat toch een grote stap. Dat ze de kwaliteiten ervoor hebben, is wel duidelijk.” NEO’25 vaart een nieuwe koers met jeugdspelers. “Je kunt niet met een mix werken van groepen met verschillende ambities, bijvoorbeeld op het gebied van trainingsarbeid. Deze jonge jongens lopen de pollen uit de grond, dat is mooi om te zien.”

Brok kende die lichting ook goed, als clubman. “We hebben bepaalde regels aangescherpt en gaan zo voor de lange termijn een stevige basis leggen.” Ook dit seizoen zijn er weer aardig wat spelers vanuit de JO19-1 doorgestroomd. “We zijn nóg jonger geworden, een paar oudere mannen zijn gestopt of ergens anders gaan voetballen. Het verwachtingspatroon is juist wel hoog, omdat we vorig seizoen zo goed hebben gepresteerd.”

BEKERWINST
Zoals in elk huwelijk, is niet alles rozengeur en maneschijn. Het gaat met ups en downs en dat merkt Brok ook. De voorbereiding voor dit seizoen verliep nog erg goed. “We hebben in de beker alles gewonnen, dat ging perfect en daar hielden we een hartstikke goed gevoel aan over. We wonnen van clubs als RWB en Baardwijk, dat is een dijk van een prestatie. Maar toen de competitie begon, zakte het in. Wat de oorzaak is, vind ik lastig te zeggen. Misschien heeft die goede voorbereiding ons zand in de ogen gestrooid, we moeten elke week keihard knokken voor de punten.”

Brok geniet ervan om bij zijn club trainer te zijn, hoewel dat ook een keerzijde heeft. “De vaders van mijn spelers zijn bijna allemaal goede bekenden of vrienden van me. Dat wist ik vooraf, ik kan me goed voor hun meningen afsluiten. Ik heb het supergoed naar mijn zin hier bij NEO’25, de connectie met de spelers is erg goed. Ik raak dan ook niet zo snel in paniek na een slecht begin van de competitie, dat hadden we vorig jaar ook.”

Wil je meer informatie over de club NEO’25? Klik hier.
Lees hier ook de voorbeschouwing van Noah van Caem van NEO’25

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Pjotr Sanders: de sportverzorger van VVGZ

Pjotr Sanders is 32 jaar en werkt in het dagelijks leven als docent aardrijkskunde op het Heer Bokel College....

Keeper Gino van Luijn begint aan nieuw avontuur bij Delta Sports ’95

Vandaag gaan we in gesprek met doelman Gino van Luijn. Gino is keeper bij Delta sports ’95.  We hebben...

Jacco Vink van Fortuna Be Quick heeft het naar zijn zin

Vandaag gaan we in gesprek met Jacco Vink. De 22-jarige middenvelder speelt al sinds zijn vijfde voetbal. Zijn carrière...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.