Van Wageningen naar Rimboe

0
322
rimboe

Studeren in Wageningen en voetballen bij Rimboe in Wouwse Plantage. Heel logisch klinkt die combinatie niet. Maar voor Joran van der Meijde, is het de normaalste zaak van zijn voetbalwereld. “Het is een heel leuk team, anders zou ik ook niet steeds terugkomen.”

Want als student van, let op, Master Aquaculture and Marine Resource Management, in Wageningen dus, maakt de 23-jarige Van der Meijde wekelijks de nodige kilometers. En hij weet precies waarom. “Toen ik begon met studeren, ben ik even gestopt, omdat ik het niet kon combineren. Maar na één seizoen, miste ik het al. Die zondagen niks doen, dan ga je voetballen toch missen.” En die combinatie, bleek in de praktijk uiteindelijk best te maken. Bij vierdeklasser Rimboe dus. “Hiervoor heb ik altijd in de jeugd bij Kruisland gespeeld, tot ik in 2017 verhuisde naar Wouwse Plantage. Dan wil je de inwoners van het dorp leren kennen, hoe kan dat beter dan door te gaan voetballen?” 

Nieuwe positie
Een prima keuze, zo blijkt achteraf. “Het is een gezellige en kleinschalige club, met alleen maar leuke mensen.” En ook zijn teamgenoten, bevallen Van der Meijde al jarenlang meer dan goed. “Het is een heel leuk team, anders zou ik ook niet steeds terugkomen. Ik heb het enorm naar mijn zin.” Dat laatste is maar goed ook, want ontspannend is zijn anderhalf uur durende reis met openbaar vervoer of auto, toch vaak niet. “Het is soms krap en echt haasten. Dan red ik het net. Even eten bij mijn ouders en door.” Maar als Van der Meijde er dan eenmaal is, kan het genieten gaan beginnen. “Ik denk dat een tweede plek wel een goede afspiegeling is van dit seizoen. In een paar wedstrijden, hebben we het zelf laten liggen. De eerste periode is binnen, dus we zijn zeker van nacompetitie.” Net als vorig seizoen. “Toen haalden we het in de finale uiteindelijk net niet, nu zijn we als team weer een jaartje verder.” Niet alleen als team, vertelt hij er meteen achteraan. “Zelf natuurlijk ook. Tegenwoordig als linksback, dat was eerst voor mij een nieuwe positie. Daar raak ik steeds meer aan gewend. En dat bevalt goed!” Een nieuwe uitdaging, voor de linkspoot. “In eerste instantie moet je natuurlijk vooral goed verdedigen, maar ik houd ook van opkomen en aanvallen.”

Meemaken
En dat komt mooi uit. “We zijn een voetballende ploeg, met veel jongens die echt goed kunnen voetballen. Volgens mij spelen we leuk voetbal, ook voor de mensen die komen kijken.” Dus dromen ze bij Rimboe, stiekem al van meer. “Deze competitie is leuk, veel ploegen lekker dichtbij, maar we zouden het toch graag eens in die derde klasse willen proberen. Dat zou ook een mooie beloning zijn, voor de laatste twee jaar. Als het lukt…” Eén ding is dan in ieder geval zeker, Van der Meijde is er weer bij. “Zolang ik in de buurt woon, wil ik hier blijven voetballen. Als de club overeind blijft dan.” Want dat is nog wel een dingetje. “Het complex is inmiddels toch wel behoorlijk oud. Je ziet hier vaak veel kinderen voetballen, die verdienen een fatsoenlijke accommodatie. Anders is dat straks niet meer mogelijk.” Aan de inzet van alles en iedereen, zal het niet liggen. “De trainers, de staf, de mensen op de club, ze steken er allemaal veel tijd in. Voor trainingen, maar ook activiteiten.” Dat alles, moet straks worden afgesloten, met die kers op de taart. Een extra bijzondere, voor Van der Meijde zelf. “Vorig jaar in de finale van de nacompetitie, liep ik al vroeg in de wedstrijd een hersenschudding op. Nu wil ik die finale weer halen, maar hem dan ook echt bewust meemaken. Dat is mijn persoonlijke doel!”

Klik op Rimboe voor de laatste artikelen over de club.
Klik op Rimboe voor meer informatie over de club.