Talentvolle Lucas Hanzen een van de lichtpuntjes in lastig seizoen Bruse Boys

0
268
Lucas Hanzen-Bruse Boys

In het tussenseizoen raakte men bij Bruse Boys een elftal aan (veel ervaren) krachten kwijt. Daardoor moest deels noodgedwongen bij de gedegradeerde ploeg uit Bruinisse de kaart van de jeugd worden getrokken. Een van de jeugdige talenten die zich liet gelden van Lucas Hanzen.

Hij was wel al geregeld actief in het eerste elftal, maar dit seizoen was het 19-jarige talent altijd basisspeler in het elftal van trainer Michel Maaskant. “Er zijn van vorig seizoen nog een stuk of vijf basisspelers overgebleven waardoor we een klasse lager helemaal opnieuw zijn gaan bouwen. Er is veel goede jeugd en die kregen nu allemaal de kans om zich te laten zien. Maar je bent als degradant ook altijd een ploeg waar tegenstanders van willen winnen en dat merkten we goed. Soms was het dan ook lastig om met die tegenstand om te gaan en laat je punten liggen die je normaal gesproken wel pakte.”

In veel wedstrijden was Bruse Boys voetballend gelijkwaardig of zelfs beter maar gaven andere aspecten van het voetbalspelletje de doorslag qua uitslagen en die vielen soms dan niet in het voordeel uit van de Bruse formatie. “Dan misten we in sommige wedstrijden die broodnodige ervaring van de oudere spelers. Vooral om het resultaat over de streep te kunnen trekken en bovenin mee te kunnen strijden. Strijdvaardig zijn we het gehele seizoen geweest en gebleven, maar soms nog net te licht om de punten te pakken.”

Na de degradatie en het vertrek van een aantal sterkhouders had Bruse Boys de doelstelling uitgesproken om te kunnen aansluiten bij de top-vier. Dat lukte uiteindelijk niet. “Helaas hebben we daarvoor te weinig constant gepresteerd en zijn we op dertien punten achter nummer vier DVV’09 geëindigd. Die doelstelling hebben we dit seizoen niet gehaald, maar blijft wel overeind voor het nieuwe seizoen. Dan krijgen we er een aantal nieuwe spelers bij, jongens ook met scorend vermogen en dat is toch wel noodzaak. Om te kunnen winnen heb je doelpunten nodig en dat was afgelopen seizoen ook vaak één van de problemen.”

Zelf kijkt hij wel terug op een goed seizoen en heeft hij ook de nodige stappen vooruit gemaakt. “Absoluut! Van wekelijks in de basis spelen en veel speelminuten maken word je ook een beter voetballer. Je leert jezelf wapenen in de duels en wennen aan een bepaald niveau. In een controlerend rol op het middenveld voel ik me op mijn gemak en komen mijn kwaliteiten denk ik ook goed tot zijn recht. Verdedigend heb ik zeker mijn mannetje gestaan, nu is het zaak om ook in het aanvallende aspect groei te laten zien. Dat is voor mij de uitdaging richting het nieuwe seizoenen hopelijk kunnen we als team weer wat dichter omhoog kruipen. Want iedereen in de selectie heeft nu toch weer een jaar ervaring opgedaan, sommigen zelfs met onverwacht meer speelminuten dan vooraf gedacht. Dat nemen we allemaal toch mee en daar kunnen we dan hopelijk in de toekomst ons voordeel mee doen.”

Hanzen is er trots op dat hij nu bij de club uit zijn woonplaats wekelijks in het eerste elftal mag spelen. “Ik ben hier in de jeugd begonnen en speel nu hier met een hele hoop vrienden uit de jeugdteams weer samen in het eerste. Dat is wel heel mooi ja. We hebben een heel jonge groep, krijgen er komend seizoen wat versterkingen bij en iedereen heeft meer ervaring. Hopelijk kunnen we dat na de zomer omzetten in mooie resultaten zodat we dan uiteindelijk wel onze gestelde doelen kunnen behalen.” 

Klik op vv Bruse Boys voor de laatste artikelen over de club.
Klik op vv Bruse Boys voor meer informatie over de club.