Van Hoffe is de stofzuiger van Hees

0
94

Als clubmanager is Steph van Hoffe (24) werkzaam bij Life City fitness in Baarn. In zijn vrije tijd is hij een natuurmens, want buiten zijn voetbal bij Hees heeft hij een passie met het besturen van een drone in de natuur. Over Hees heeft hij een uitgesproken mening. ,,Hees is een rare club.’’

Rare club
Dat hij Hees een rare club vindt wil hij gelijk uitleggen om misverstanden te voorkomen. ,,Geen enkele club neemt zoveel supporters mee naar uitwedstrijden als Hees. En dat voor een derdeklasser.’’ Voetbalvereniging Barneveld was in zijn jeugd zijn thuishonk. Als B-junior verkaste hij naar vv Stroe. Inmiddels was zijn broer Joey in Baarn gaan wonen. Hij was het die Van Hoffe overhaalde om ook bij Hees te komen spelen. ,,Ik ben ook in Baarn gaan wonen en bleef bij Hees plakken.’’

Charmes
Hij herinnert zich de eerste kennismaking met Hees nog. ,,Een schitterend sportpark, wel een beetje oud, maar dat heeft zijn charmes. Ik schrok wel van het elftal en dacht wat moet ik hier nu weer mee. De trainingen waren saai. Ik was wel wat anders gewend bij mijn vorige clubs. Het niveau op de Veluwe is hoger. Maar het is wel een gezellige club. Je voelt je gelijk thuis, want na twee wedstrijden kon iedereen mij al. Het is een Ons kent Ons vereniging en dat staat mij wel aan. Beter dan zo’n elitebende.’’ Hij roemt de vechtlust van Hees. ,,Dat zit hem in de spelers zelf. Niemand hier wil verliezen.’’

Hoogtepunt
Dieptepunt voor Van Hoffe is zijn periode bij Stroe. ,,ik speelde daar in de basis en kwam daar zonder reden op de bank terecht. Daar baalde ik van, dat deed pijn.’’ Liever heeft de verdediger het over zijn absolute hoogtepunt en dat is de promotie met Hees. ,,Dat blijft me altijd bij. De nacompetitie werd een lange weg. Hees kocht zelfs een retourticket voor mij, want ik was op vakantie in Denemarken. We leefden het hele seizoen naar een kampioenschap toe, maar kregen toch de beloning via de nacompetitie.’’

Buitenland
Van Hoffe is nuchter over het verblijf in de derdeklas. Hees sprokkelde tot nu wat punten bij elkaar tegen op papier sterke tegenstanders. ,,Maar nu krijgen we de wedstrijden tegen de mindere clubs en die moeten we winnen. De sfeer is goed en iedereen beseft dat we lager staan dan we horen, maar we hebben wel wat pech gehad.’’ Hij kijkt uit naar het trainingskamp in Spanje. ,,Voor het eerst in de historie van de club gaan we naar het buitenland .

Hogerop
Over zijn toekomst is hij duidelijk. ,,Ik hoop altijd nog hogerop te komen. Misschien komend jaar in de tweede klasse, al is het alleen maar voor de uitdaging. Komt er niets op mijn pad, dan blijf ik bij Hees’’, aldus de man die bij ‘rode wolven’ achterin een corrigerende rol heeft en de gaten dicht. Dat leverde hem de bijnaam van ‘stofzuiger’ op.