Van 2e klasse zondag naar laagste zaterdagklasse

0
143

Zeelandia Middelburg stapt volgend seizoen over naar het zaterdagvoetbal. Daardoor stroomt het eerste elftal van de zondag-tweedeklasser in op het laagste niveau van het zaterdagvoetbal, de vierde klasse.

De Middelburgers hielden sinds oktober 2018 een aantal visiebijeenkomsten waarbij het beleid werd bediscussieerd. Eén van de belangrijkste aanbevelingen was dat er meer geïnvesteerd diende te worden in de voetbalopleiding en begeleiding van onze jeugd, verreweg de grootste afdeling van de club. Ook kwam naar voren dat er met name op de zaterdagmiddag en zondag te weinig beleving werd ervaren en dat er een ‘eilandstructuur’ was ontstaan.

Het eerste team speelt momenteel in een Brabantse-klasse waardoor de reiskosten de pan uitreizen. Op dit moment gaat al 25 procent van de begroting naar het eerste elftal en de club acht dat niet houdbaar op de lange termijn. Zeelandia Middelburg wil namelijk vooral investeren in de jeugd en het damesvoetbal. In jeugdtrainers, in faciliteiten. Dit bij de prestatieve teams, maar ook qua breedtesport. In eerste instantie zouden de Middelburgers pas in het seizoen 2020-2021 overstappen, maar op aandringen van de selectie – die geen zin had in een overbruggingsjaar gebeurt dit direct. Een aantal spelers heeft al aangegeven geen zin te hebben in de vierde klasse en vertrekt dan ook. Trainer Salim Ben Sellam blijft wel aan, maar heeft op zaterdag ook regelmatig te maken met zijn werkzaamheden bij JVOZ, waar hij de JO15 gaat trainen.