Van 2e klasse zondag naar laagste zaterdagklasse

Zeelandia Middelburg stapt volgend seizoen over naar het zaterdagvoetbal. Daardoor stroomt het eerste elftal van de zondag-tweedeklasser in op het laagste niveau van het zaterdagvoetbal, de vierde klasse.

De Middelburgers hielden sinds oktober 2018 een aantal visiebijeenkomsten waarbij het beleid werd bediscussieerd. Eén van de belangrijkste aanbevelingen was dat er meer geïnvesteerd diende te worden in de voetbalopleiding en begeleiding van onze jeugd, verreweg de grootste afdeling van de club. Ook kwam naar voren dat er met name op de zaterdagmiddag en zondag te weinig beleving werd ervaren en dat er een ‘eilandstructuur’ was ontstaan.

Het eerste team speelt momenteel in een Brabantse-klasse waardoor de reiskosten de pan uitreizen. Op dit moment gaat al 25 procent van de begroting naar het eerste elftal en de club acht dat niet houdbaar op de lange termijn. Zeelandia Middelburg wil namelijk vooral investeren in de jeugd en het damesvoetbal. In jeugdtrainers, in faciliteiten. Dit bij de prestatieve teams, maar ook qua breedtesport. In eerste instantie zouden de Middelburgers pas in het seizoen 2020-2021 overstappen, maar op aandringen van de selectie – die geen zin had in een overbruggingsjaar gebeurt dit direct. Een aantal spelers heeft al aangegeven geen zin te hebben in de vierde klasse en vertrekt dan ook. Trainer Salim Ben Sellam blijft wel aan, maar heeft op zaterdag ook regelmatig te maken met zijn werkzaamheden bij JVOZ, waar hij de JO15 gaat trainen.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Hakan Copur is klaar voor volgende stap bij MVV’27

Hakan Copur schuift deze zomer één stoeltje op naast de dug-out bij MVV’27. Het 43-jarige voetbaldier wordt van assistent...

Eerste seizoen bij Spui bevalt Niels de Zwarte uitstekend

SPUI – Voor Niels de Zwarte was er bij FC Axel niet of nauwelijks vooruitzicht op een basisplaats of...

Monaim Elbousaksaki maakt de overstap van vv Vrederust naar MOC’17 J019-1

Vandaag gaan we in gesprek met Monaim Elbousaksaki, een ervaren trainer die onlangs de overstap heeft gemaakt van v.v....

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.