19 april 2019: stukje Baskensburg in Rotterdam

Een historisch seizoen was het. De zaalvoetballers van Groene Ster Vlissingen maakten lange tijd kans om play-offs af te dwingen en zodoende mee te strijden om het kampioenschap, maar bovenal was daar de bekerfinale.

Op 19 april was het Topsportcentrum Rotterdam een beetje van Zeeland. Alsof de Vlissingense Baskensburg was neergepland in Rotterdam-Zuid. Want nam tegenstander FC Eindhoven een handjevol supporters mee, daar leek het bij de Zeeuwen alsof half Vlissingen was uitgelopen. En niet alleen Vlissingers, maar mensen uit de gehele provincie waren afgereisd om het spektakel te kunnen aanschouwen. Aan de sfeer lag het dus in ieder geval niet.

Begin maart was het nog zo spectaculair gegaan. In de halve finale tegen Futsal Apeldoorn won Groene Ster Vlissingen in het hol van de leeuw met 4-3. En dat terwijl de Zeeuwen halverwege nog tegen een 1-0 achterstand aankeken.

De wedstrijd tegen FC Eindhoven – de kampioen die een straatlengte voorsprong had op de concurrentie – was van een ander kaliber. In het Rotterdamse – de thuishaven van scheidend trainer Samir Yaqoobi – zagen de Zeeuwen hun droom al vrij snel uiteenspatten. De Brabanders traden aan met tal van internationals, en ook voormalig Groene Ster-goalie Mehdi el Merboh zat bij de selectie. Al na 16 minuten stond het 4-0 in het voordeel van de Eindhovenaren. Na de 5-0 deden Achraf Laabich en Badr Belhadj nog iets terug namens Groene Ster Vlissingen.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Braziliaanse spits blijft bij RBC Roosendaal

Zé Lucas, de Braziliaanse spits van RBC, speelt ook volgend seizoen in Roosendaal. De 28-jarige aanvaller, die inmiddels al zes...

Frans van Helvoirt ziet stabieler MVV’58

Frans van Helvoirt was al eerder in beeld om trainer te worden van MVV’58, maar afgelopen zomer kwam het...

Spakenburg naar kwartfinale KNVB Beker na winst op Katwijk

SV Spakenburg heeft zich gisteravond geplaatst voor de kwartfinales van de TOTO KNVB Beker. De Tweede Divisionist versloeg competitiegenoot...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.