V.v. Hellevoetsluis koploper af

0
84

Na vanaf dag 1 koploper in de 2e klasse D geweest te zijn, is v.v. Hellevoetsluis na 21 speelronden koploper af. Door de onverwachte thuisnederlaag tegen SSS (1-2) wist BVCB de Hellevoeters te achterhalen. De teams staan in punten gelijk, maar BVCB heeft nog 1 wedstrijd tegoed en een veel beter doelsaldo.

Wat zich al een paar wedstrijden geleden aankondigde is nu dan een feit. Waar BVCB inmiddels al 17 wedstrijden ongeslagen is en Berkel in 2018 nog geen wedstrijd verloor, waren de resultaten van v.v. Hellevoetsluis in de afgelopen maanden minder stabiel. Dat werd eigenlijk al ingezet met het gelijke spel op 16 december 2017 tegen VDL, dat als rode lantaarndrager in de slotfase toch nog een punt mee wist te nemen naar Maassluis.

De nederlaag tegen SSS was de derde op rij en zo werden er in 3 weken tijd 9 punten weggegeven. Toch is er geen paniek bij de Hellevoeters, want iedereen binnen de club realiseert zich dat de Hellevoeters met de koppositie wel iets boven hun stand leefden. Waar in veel wedstrijden het dubbeltje net de goede kant opviel, maar er even zo goed verloren had kunnen worden waar er nu gewonnen werd, valt het dubbeltje nu net de verkeerde kant op.

Tegen ploegen als het in vorm zijnde Berkel en de gedoodverfde titelkandidaat BVCB kan nou eenmaal verloren worden. Slechts de nederlaag tegen SSS was niet voorzien. In de eerste helft leek er ook niets aan de hand voor de Hellevoeters. De logische 1-0 voorsprong, al na een kwartier gemaakt door de opvallend productieve aanvoerder Frenk van Gelderen, had nog voor rust veel groter kunnen zijn als met name Victor Hartog en Davy Mierop dotten van kansen benut hadden.

Ruststand: 1-0

Ook in de tweede helft leek er lange tijd geen vuiltje aan de lucht, hoewel het spel minder overtuigend was dan voor rust. Het gevaar van de 1-1 blijft dan altijd in de lucht hangen en aldus geschiedde. De niet altijd in het teambelang denkende SSS-er Max Pelkman zat om die reden weer eens op de bank, maar bewees zoals wel vaker zijn waarde voor de ploeg uit Klaaswaal. Met 2 doelpunten boog Pelkman de 1-0 om in een 1-2 voorsprong voor de rood-zwarten en legde daarmee de paar honderd toeschouwers, die het zonovergoten ING Sportpark bezochten, het zwijgen op.

Trainer De Koning probeerde met het inbrengen van Jeffrey de Koning en de boomlange Remon Haze het tij nog te keren, maar het door de afwezigheid van Ken Luyendijk fantasieloze aanvalsspel van de ING-boys bracht de defensie van SSS niet in verlegenheid. In een ultieme poging nog 1 punt uit het vuur te slepen meldde ook doelman Ribaric zich nog voorin, maar ook dit leidde niet tot het gewenste resultaat.

Eindstand: 1-2

Ondanks de nederlaag is er nog geen man overboord, draait v.v. Hellevoetsluis nog altijd een prima seizoen en is het gewoon de voornaamste achtervolger van BVCB. Iedereen die dat voor aanvang van het seizoen beweerd had, was waarschijnlijk voor gek verklaard. Volgende week probeert Hellevoetsluis de draad weer op te pakken tegen SVS en 2 weken later komt het Vlaardingse CWO op bezoek. Mogelijk is alles dan weer anders.