V.v. Drechtstreek houdt koploper Almkerk op 1-1

0
140

ALMKERK – In een zeer spannend duel is v.v. Drechtstreek er in geslaagd om koploper Almkerk op de één na laatste wedstrijddag van het seizoen van het directe kampioenschap af te houden door met 1-1 gelijk te spelen.  Bij winst zou Almkerk kampioen zijn geweest, omdat ook de directe concurrenten Roda Boys en Pelikaan punten lieten liggen.

Almkerk liet vanaf het begin van de wedstrijd al direct zien dat het vol voor de overwinning wenste te gaan. Al snel na de start van de wedstrijd zette het stevige druk op de Drechtstreek defensie die zich echter kranig verweerde. Er waren direct enkele serieuze doelpogingen en al na elf minuten stond de 1-0 op het bord. Na het niet goed wegwerken van de bal werd er achterin bij v.v. Drechtstreek een overtreding gemaakt op zo’n tien meter buiten het strafschopgebied.

De altijd scherpe Bart Dirven nam de vrije trap en schoot die keihard in de uiterste linker bovenhoek van het doel, buiten het bereik van doelman Joris Moesman. De aanvallen van Almkerk bleven maar doorgaan en het scheelde niet veel of dezelfde Dirven zou kort daarop nog een keer gescoord hebben maar zijn schot ging rakelings langs het doel. Drechtstreek stond onder stevige druk maar het hield de rug recht en wist met keihard werken verdere doelpunten te voorkomen.

In de 23ste minuut kantelde de wedstrijd enigszins. Na een enorm misverstand tussen Almkerk doelman Maikel Korebrits en verdediger Jelle Strijtveen rolde de terugspeelbal van Strijtveen buiten het bereik van de doelman tergend langzaam over de doellijn en zorgde dit eigen doelpunt voor de 1 – 1 stand. Almkerk leek door deze tegenvaller enigszins aangeslagen en Drechtstreek bleef onverminderd hard knokken voor een eigen doelpunt. Michael Slingerland leek daar dichtbij maar zijn schot ging net naast. Aan de andere kant gingen de aanvallen ook door en doelman Joris Moesman had daar letterlijk zijn handen vol aan. Zo kon hij een goed schot van Jelle Stalenhoef keren en wist hij ook talloze andere aanvallen af te slaan.

Ruststand: 1-1

Na rust leek Almkerk ontketend. Het ging volop in de aanval, maar er zat grote onrust in hun spel. Er ontstonden talloze kansen, maar de bal wilde maar niet in het net verdwijnen. Het spel werd steeds slordiger en heel veel ballen gingen ver over of naast het Drechtstreek doel. In deze fase van de wedstrijd werd v.v. Drechtstreek ver terug gedrongen maar het wist stand te houden.

Er waren voor Almkerk zeker tien kansen om de winst af te dwingen, maar Drechtstreek bleef overeind. De razendsnelle Niels Nieuwesteeg en de ingevallen Rick Boons bleven maar schoten op het doel af vuren. Ongeveer een kwartier voor het eind van de wedstrijd ontstonden er zelfs enkele goede kansen voor Drechtstreek. Mark Kunst en Michael Slingerland waren dicht bij een doelpunt maar het schot van Kunst werd gestopt door doelman Korebrits. Over links was er een sterke aanval van Max Voogelaar die ook door de doelman werd gestopt.

Met het inbrengen van Randy Kroos ontstonden er ook weer een paar kansen, maar de defensie van Almkerk wist alle aanvallen onschadelijk te maken. Almkerk bleef nerveus aanvallen, maar de spelers kwamen niet verder dan enkele ballen die huizenhoog over het doel gingen. Toen de goed leidende scheidsrechter Wietse Thobokholt af floot, was de teleurstelling bij Almkerk heel groot. Bij winst was het kampioen geweest. Gelukkig voor hen lieten ook de concurrenten punten liggen en kunnen ze komende zaterdag in Zwijndrecht alsnog kampioen worden. Dat kan als het Pelikaan weet te verslaan.

Drechtstreek coach Miguel Munoz keek na afloop zeer tevreden terug op het vertoonde spel. “Vooral in de eerste helft speelde ons ploeg goed. Er werd door de jongens keihard gewerkt en het is knap dat we hier een punt hebben weten af te dwingen”.

Eindstand: 1-1

V.v. Drechtstreek speelt zaterdag thuis tegen Heukelum de laatste wedstrijd van het seizoen. Voor beide middenmoters staat er niets meer op het spel, maar er mag van uit worden gegaan dat Drechtstreek zich wil revancheren voor het nipte verlies in de uitwedstrijd. Aanvang van die wedstrijd in de Oostpolder is 14:30 uur.