TVC overwint de nodige tegenslagen.

0
241
TVC Breda

De Tarcisius Voetbal Club (TVC Breda) beleeft een bijzonder voetbalseizoen zo lijkt het. In december luidde voorzitter Peter Nieuwlaat de noodklok voor de kleine vereniging uit Tuinzigt vanwege de drastisch gestegen energieprijzen.

TVC Breda moest € 4000,- per maand meer gaan betalen aan gas water en licht en volgens de preses was dat niet op te brengen. Volgens een bezorgde Nieuwlaat was dat niet even door een contributieverhoging te verhelpen en werd de club serieus bedreigd in haar voortbestaan. Op sportief vlak was het sterspeler Jeroen Ooms die op 4 december na een grove charge tegen vv Riel zijn enkelband afscheurde dat zijn weerslag had op de ploeg. Inmiddels is de topscorer van TVC weer fit tot opluchting van spelers en staf.

Eind van 2022 kondigde ook het trainerstrio Nijs Kivits, Koen Faas en Johan Rijndorp hun stoppen aan na dit seizoen. Neem daarbij de dramatische week in februari met 3 sterfgevallen in de club en waarbij de KNVB geen toestemming verleende voor het verzetten van een competitiewedstrijd. Overbodig om te melden dat de club zijn portie wel heeft gehad. En toch draaien de Bredanaars uit Tuinzigt, die na de fusie tussen TVC ’39 en vv Breda in 2005 officieel TVC Breda heten, sportief goed mee in de 4e klasse.

Spits Tony Damen maakte het allemaal van dichtbij mee. De man die zijn eerste stappen bij de Gunners zette als voetballertje, daarna een jaar bij WDS (in de U13) actief was en vanaf zijn 14e bij TVC speelt. Ook voor hem was het allemaal hectisch, maar volgens Damen heeft dat de selectie niet uit evenwicht gebracht.

“Na in verschillende jeugdelftallen bij TVC te hebben gespeeld ben ik uiteindelijk op mijn 16e doorgestroomd naar het 1e elftal. Ik ben nu 19 jaar en heb altijd in de spits gespeeld. Ja we hebben wel een heftige tijd gehad, maar de grootste kracht van ons team is dat we ook allemaal goede vrienden van elkaar zijn en de meeste ook bij elkaar over de vloer komen. We hebben meerdere malen in moeilijke periodes bewezen dat we echt meer dan alleen een voetbalteam zijn.

Ja er lopen inderdaad een paar hele goede spelers rond en Romano (Rijndorp red.) en Jeroen (Ooms red.) zijn belangrijke spelers met hun goals en assists, maar we hebben ook veel goede spelers waarvan de namen minder vaak worden genoemd die heel belangrijk zijn voor ons. Denk hier aan Abdou Haalide en onze aanvoerder Leroy van Berkom. We zijn geen grote vereniging, maar wel zijn er meerdere jeugdspelers van de onder 17 bijvoorbeeld die bijna alle trainingen mee doen en af en toe bij de selectie zitten, zodat ze kunnen wennen aan het niveau.

Ik hoop dat dit team bij elkaar blijft ondanks dat onze trainers ermee ophouden. Ik geloof dat we met dit team mooie dingen voor TVC kunnen neerzetten. Daar ben ik dan graag bij want voel me meer dan thuis bij de club en zit er zeker op mijn plek,” aldus zelfstandig ondernemer Tony Damen die overdag zijn eigen schildersbedrijf runt.

Klik op TVC Breda voor de laatste artikelen over de club.
Klik op TVC Breda voor meer informatie over de club.