Transfertalk met Marnix van Vuuren

Foto: Leo Vos

Marnix van Vuuren (22) is al een aantal seizoenen de betrouwbare sluitpost van VV Wieldrecht. Echter zal hij volgend seizoen de overstap maken naar eerste klasser SV Oranje Wit. De doelman is al vijftien jaar lang actief voor Wieldrecht. Op zevenjarige leeftijd begon Marnix met voetballen en op twintigjarige leeftijd maakte hij zijn debuut in de hoofdmacht onder toenmalig trainer Ron Tempelaar. De wedstrijd tegen Smerdiek werd met 1-3 winnend afgesloten in Zeeland.


Marnix, die ook als jongen van de club beschouwd kan worden, heeft ervoor gekozen om Wieldrecht na vijftien jaar te verlaten. De keuze is dan ook gemaakt om sportieve redenen. ‘’Ik stap over naar Oranje Wit, omdat ik ervaring op wil gaan doen in een andere omgeving. Daarnaast kan ik ook op een hoger niveau gaan keepen en zie ik het dus ook als een mooie stap voor mijn eigen ontwikkeling.

Toch kijkt van Vuuren met een heel goed gevoel terug op zijn periode bij VV Wieldrecht. Zo heeft hij een hoop hoogtepunten mee mogen maken. ‘’Ik heb mooie tijden meegemaakt bij Wieldrecht. Toen ik de overstap maakte van de O19-1 naar de selectie werd ik gelijk in mijn eerste jaar kampioen met het tweede en promoveerde wij naar de reserve hoofdklasse.’’ Na dit jaar beleefde Marnix zijn doorbraak. ‘’Het jaar erop was een jaar dat ik niet snel vergeet. Ik maakte mijn debuut voor Wieldrecht 1, speelde daarna veel wedstrijden voor het eerste en werden wij aan het einde van het seizoen 2018-2019 kampioen in de derde klasse.’’

Ook in de tweede klasse liet Marnix zien over de juiste kwaliteiten te beschikken. ‘’Het laatste jaar bij Wieldrecht speelden we in de tweede klasse. Jammer genoeg hebben we dit seizoen niet afgemaakt door COVID-19. De stand van de competitie was spannend, want de nummers één tot en met zes stonden qua punten dicht bij elkaar.’’

Ook bij Oranje Wit hoopt de Dordtenaar snel zijn klasse te laten zien. ‘’Ik wil me bij Oranje Wit verder ontwikkelen als persoon én als keeper. Ik hoop snel een goede en stabiele sluitpost te worden voor Oranje Wit 1.’’ Ook kijkt Marnix alweer met veel plezier uit op het komende seizoen. ‘’Het zal in ieder geval een hele mooie uitdaging voor mij worden. Bij een nieuwe club, in een nieuwe omgeving. De eerste klasse is toch weer een stap hoger en zal dus ook een stukje zwaarder zijn. Maar daar kijk ik zeker naar uit.’’

Ondanks de nieuwe sportieve uitdaging zal Marnix Wieldrecht toch gaan missen. ‘’Ik ga vooral de vertrouwde omgeving missen met de vele bekenden en alle jongens waar ik mee heb gevoetbald. Ik ben een clubjongen, ik ken daar veel mensen en ik heb daar ook jarenlang jeugdelftallen getraind.’’

Klik hier voor een andere Tranfertalk.
Klik hier voor meer informatie over VV Wieldrecht.
Klik hier voor meer informatie over SV Oranje Wit.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Pjotr Sanders: de sportverzorger van VVGZ

Pjotr Sanders is 32 jaar en werkt in het dagelijks leven als docent aardrijkskunde op het Heer Bokel College....

Keeper Gino van Luijn begint aan nieuw avontuur bij Delta Sports ’95

Vandaag gaan we in gesprek met doelman Gino van Luijn. Gino is keeper bij Delta sports ’95.  We hebben...

Jacco Vink van Fortuna Be Quick heeft het naar zijn zin

Vandaag gaan we in gesprek met Jacco Vink. De 22-jarige middenvelder speelt al sinds zijn vijfde voetbal. Zijn carrière...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.